Maslová ryba na hlivovo-kuriatkovom šaláte

Róbert Hudák
šéfkuchár hotela Sliezsky dom v Tatranskej Polianke, 19. júla 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Maslová ryba na hlivovo-kuriatkovom šaláteFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 min
príprava

Suroviny

300 g
300 g
1 strúčik
60 g
2 PL
1 zväzok
100 g
40 g
50 g
Na rybu:
600 g
3 PL
50 g
5 PL nasekané (tymian, petržlenová vňať, pažítka, rozmarín)
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Hlivu a kuriatka očistíme, nakrájame a pridáme k cibuli s cesnakom spenenej na olivovom oleji a masle. Potom pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Všetko zľahka premiešame a necháme odstáť.

  2. 2

    V dostatočne veľkom hrnci privedieme vodu do varu a osolíme ju. Oblanšírujeme v nej orechy 60 až 90 sekúnd, scedíme a necháme vychladnúť na kuchynskej utierke. Orechy dáme do misky spolu s cukrom a dôkladne ich premiešame, aby cukor obalil orechy. Orechy dáme na papier na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C asi na 8 minút. Potom ich necháme vychladnúť.

  3. 3

    Maslovú rybu dáme na rozpálenú panvicu s olejom a z každej strany opekáme 3 až 4 minúty, potom potrieme rozpusteným maslom a obalíme v nasekaných bylinkách.

  4. 4

    Na teplý hubový šalát naukladáme maslovú rybu, pokvapkáme rozpusteným maslom, rozdrvíme skaramelizované orechy a dozdobíme sójovými klíčkami.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist