Koláč funghi

podajmicesto - bez fotkypodajmicesto, 26. júla 2019 18:42
Ďalšie recepty »

Milujem huby a toto je môj obľúbený koláč. Je lepší než hubová pizza z pizzerie.

3
porcie
15 min
príprava
20 min
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
1 bal.
Paradajkový základ:
150 g
2 ČL
2 ČL
3 strúčiky
Obloha:
250 g
250 g
250 g čerstvé
250 g
 hrsť
100 g
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Lístkové cesto vyvaľkáme alebo kúpime už rozvaľkané.

  2. 2

    Na paradajkový základ si nastrúhame cesnak. Paradajkový pretlak zmiešame s cesnakom, dochutíme majoránkou a oreganom. Natrieme na lístkové cesto.

  3. 3

    Eidam nastrúhame, nasypeme na paradajkový základ. Oravskú slaninu nakrájame na rezančeky a posypeme ňou vznikajúce dielo. Pridáme pokrájané olivy.

  4. 4

    Čerstvé šampiňóny a čerstvú hlivu umyjeme, nakrájame nadrobno a posypeme nimi koláč. Posledná vrstva bude strúhaná mozzarella. Pečieme asi 20 minút na 160 °C.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist