Milujem huby a toto je môj obľúbený koláč. Je lepší než hubová pizza z pizzerie.
3
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 bal. |
|
Paradajkový základ: | |
150 g |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
3 strúčiky |
|
Obloha: | |
250 g |
|
250 g |
|
250 g čerstvé |
|
250 g |
|
hrsť |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Lístkové cesto vyvaľkáme alebo kúpime už rozvaľkané.
- 2
Na paradajkový základ si nastrúhame cesnak. Paradajkový pretlak zmiešame s cesnakom, dochutíme majoránkou a oreganom. Natrieme na lístkové cesto.
- 3
Eidam nastrúhame, nasypeme na paradajkový základ. Oravskú slaninu nakrájame na rezančeky a posypeme ňou vznikajúce dielo. Pridáme pokrájané olivy.
- 4
Čerstvé šampiňóny a čerstvú hlivu umyjeme, nakrájame nadrobno a posypeme nimi koláč. Posledná vrstva bude strúhaná mozzarella. Pečieme asi 20 minút na 160 °C.
Tiež hubový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu