Ravioly plnené dubákmi s cibuľovým kompótom
šéfkuchár Wellness hotela Lesná v Starej Lesnej, 25. februára 2022

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 150 g |
|
| 200 g |
|
|
|
|
| podľa potreby |
|
| Hubová plnka: | |
| 200 g (čerstvé, mrazené) |
|
| 250 g |
|
| 150 g |
|
| 50 g |
|
| 15 g |
|
|
|
|
|
|
|
| Cibuľový kompót: | |
| 250 g |
|
| 500 ml |
|
| 150 g |
|
|
|
|
| Stonkový zeler: | |
| 200 g |
|
| 250 g |
|
Postup
-
1
Hubová plnka: Šalotku a cesnak nakrájame najemno, dáme ich do panvice spolu s maslom a restujeme dozlatista. Potom pridáme dubáky nakrájané na malé kocky, a restujeme, nech pustia chuť a vôňu. Ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou a korením. Necháme vychladnúť, aby sme mohli naplniť cesto.
- 2
Cesto: Zmiešame múku, vajcia, soľ a vodu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na tenký plát. Vykrajujeme kolieska a naplníme ich vychladnutou hubovou plnkou. Preložíme a na krajoch stlačíme, aby plnka zostala pri varení vnútri. Ravioly uvaríme v slanej vode.
- 3
Cibuľový kompót: Cibuľu nakrájame na tenké plátky. Do hrnca nasypeme kryštálový cukor a urobíme z neho karamel. Pridáme cibuľu a zalejeme červeným vínom. Necháme podusiť 3 minúty, pridáme maslo na zjemnenie a dochutíme.
- 4
Stonkový zeler nakrájame na pásiky. Na panvicu dáme maslo a necháme ho trocha vyškvariť, kým necítime orieškovú vôňu. Potom pridáme nakrájaný zeler a odstavíme z ohňa.
- 5
Domáce ravioly podávame s cibuľovým kompótom a stonkovým zelerom na masle.
Tiež plnené cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu