Plnené cestoviny
Plnené cestoviny

Ravioly plnené dubákmi s cibuľovým kompótom

Patrik Stupňan
šéfkuchár Wellness hotela Lesná v Starej Lesnej, 25. februára 2022
Ravioly plnené dubákmi s cibuľovým kompótom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
70 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
150 g
200 g
podľa potreby
Hubová plnka:
200 g (čerstvé, mrazené)
250 g
150 g
50 g
15 g
Cibuľový kompót:
250 g
500 ml
150 g
Stonkový zeler:
200 g
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hubová plnka: Šalotku a cesnak nakrájame najemno, dáme ich do panvice spolu s maslom a restujeme dozlatista. Potom pridáme dubáky nakrájané na malé kocky, a restujeme, nech pustia chuť a vôňu. Ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou a korením. Necháme vychladnúť, aby sme mohli naplniť cesto.

  2. 2

    Cesto: Zmiešame múku, vajcia, soľ a vodu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na tenký plát. Vykrajujeme kolieska a naplníme ich vychladnutou hubovou plnkou. Preložíme a na krajoch stlačíme, aby plnka zostala pri varení vnútri. Ravioly uvaríme v slanej vode.

  3. 3

    Cibuľový kompót: Cibuľu nakrájame na tenké plátky. Do hrnca nasypeme kryštálový cukor a urobíme z neho karamel. Pridáme cibuľu a zalejeme červeným vínom. Necháme podusiť 3 minúty, pridáme maslo na zjemnenie a dochutíme.

  4. 4

    Stonkový zeler nakrájame na pásiky. Na panvicu dáme maslo a necháme ho trocha vyškvariť, kým necítime orieškovú vôňu. Potom pridáme nakrájaný zeler a odstavíme z ohňa.

  5. 5

    Domáce ravioly podávame s cibuľovým kompótom a stonkovým zelerom na masle.

Diskusia k receptu

kuko95
To vážne 250g masla na 200hub?to nieje chyba ?veď to v tom musí plávať

Zaujímavé video z archívu TV Varecha