Plnené šampiňóny
Plnené šampiňóny

Šampiňóny plnené oškvarkovou zmesou

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 3. apríla 2020
Šampiňóny plnené oškvarkovou zmesou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
15 minút
na 175 °C

Suroviny

800 g veľké
300 g
250 g
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke. Potom ich necháme vychladnúť, očistíme a nastrúhame najemno. Šampiňóny očistíme.

  2. 2

    Oškvarky zmiešame so zemiakmi a žĺtkami, zmes ochutíme soľou a korením. Zmesou plníme šampiňóny.

  3. 3

    Pečieme v rúre rozohriatej na 175 °C asi 15 minút. Hotové šampiňóny posypeme nasekanou cibuľkou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre