Hubové kysnuté bochníčky s bylinkovým maslom

Róbert Hudák
šéfkuchár hotela Sliezsky dom v Tatranskej Polianke, 19. júla 2018 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Hubové kysnuté bochníčky s bylinkovým maslomFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 min
príprava
20 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
200 ml
42 g
1 KL
80 g
 štipka
Plnka:
200 g čerstvé (dubáky, suchohríby, kuriatka)
1 ks
1 strúčik
200 g
2 ks
1 PL nasekané (tymian, petržlenová vňať, pažítka, rozmarín)
Bylinkové maslo:
250 g
3 PL (tymian, petržlenová vňať, pažítka)
1 strúčik
Okrem toho:
400 g zmes
1 PL
 (na potretie bochníčkov)
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Cesto: Z vlažného mlieka, cukru, zo soli a z droždia pripravíme kvások. Preosiatu múku dáme do misy, pridáme vykysnutý kvások, zmäknuté maslo a soľ. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho 20 minút odstáť na teplom mieste.

  2. 2

    Plnka: Šalotku a cesnak pokrájame nadrobno a speníme na rozpustenom masle. Vhodíme pokrájané huby, osolíme, okoreníme a opečieme, odstavíme a necháme vychladnúť, pridáme nastrúhanú nivu, rozšľahané vajíčka, bylinky a všetko spolu premiešame.

  3. 3

    Odstáte cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Potrieme vajíčkom, pridávame huby a vykrajujeme kolieska dostatočne veľké, aby sme vedeli hubovú plnku úplne obaliť. Naplnené bochníčky necháme 10 minút kysnúť, potrieme vajíčkom a dáme do vyhriatej rúry. Pri teplote 180 °C pečieme asi 20 minút.

  4. 4

    Bylinkové maslo: Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote, pridáme nasekané bylinky, pretlačený cesnak, dochutíme soľou a korením a všetko spolu dobre premiešame. Bylinkové maslo dáme do cukrárenského vrecúška, nastriekame ozdobné kopčeky na potravinársku fóliu a dáme do chladničky stuhnúť.

  5. 5

    Upečené koláčiky položíme na zmes listových šalátov, ktorú pokvapkáme olivovým olejom, pridáme bylinkové maslo a dozdobíme.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist