Hubová polievka
Hubová polievka

Hubová polievka pre dušu

dogagador - fotkadogagador, 31. marca 2020

Keď som bola dieťa, neznášala som kyslú kapustu v akejkoľvek forme, teda ani kapustnicu. Ani tu vianočnú. A tak moja mama začala robiť vianočnú hubovú, ktorú mal u nás každý rád.

4-6
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 100 °C

Suroviny

500 g
50 g
1 ks malá
 sušená alebo čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyte susene huby nechat namocene aspon 12 hodin. Zliat, oplachnut a dat varit. Baby portobello umyt, nakrajat, pridat k susenym a spolu uvarit.

  2. 2

    Z oleja a muky urobit zasmazku, v nej do sklovita podusit nadrobno nakrajanu cibulu, pridat korenie, majoran, tymian, petrzlenovu vnat, sol a 1/4 cajovej lyzicky mletej cervenej papriky.

  3. 3

    Takto hotovu zasmazku naliat do vriacej vody, v ktorej sa varia huby.

  4. 4

    Prevarit a pridat podla mnozstva polievky 2-3 lyzice tarhone, uvarit do makka.

  5. 5

    Na zaver do hotovej polievky podla moznosti pridat nadrobno nakrajanu cerstu petrzlenovu, pripadne zelerovu vnat.

  6. 6

    PS: Mala som uzasne vonave susene huby, neuvaritelne, drevite. Rozmixovala som ich na prasok a ked nemam susene huby, ktore davam kvoli chuti a voni, pridam do varenia portobella 1 kopcitu polievkovu lyzicu huboveho prasku a polievka je uzasna.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre