Hubová polievka pre dušu
Keď som bola dieťa, neznášala som kyslú kapustu v akejkoľvek forme, teda ani kapustnicu. Ani tu vianočnú. A tak moja mama začala robiť vianočnú Zobraziť celý popisKeď som bola dieťa, neznášala som kyslú kapustu v akejkoľvek forme, teda ani kapustnicu. Ani tu vianočnú. A tak moja mama začala robiť vianočnú hubovú, ktorú mal u nás každý rád.
porcie
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
Umyte susene huby nechat namocene aspon 12 hodin. Zliat, oplachnut a dat varit. Baby portobello umyt, nakrajat, pridat k susenym a spolu uvarit.
- 2
Z oleja a muky urobit zasmazku, v nej do sklovita podusit nadrobno nakrajanu cibulu, pridat korenie, majoran, tymian, petrzlenovu vnat, sol a 1/4 cajovej lyzicky mletej cervenej papriky.
- 3
Takto hotovu zasmazku naliat do vriacej vody, v ktorej sa varia huby.
- 4
Prevarit a pridat podla mnozstva polievky 2-3 lyzice tarhone, uvarit do makka.
- 5
Na zaver do hotovej polievky podla moznosti pridat nadrobno nakrajanu cerstu petrzlenovu, pripadne zelerovu vnat.
- 6
PS: Mala som uzasne vonave susene huby, neuvaritelne, drevite. Rozmixovala som ich na prasok a ked nemam susene huby, ktore davam kvoli chuti a voni, pridam do varenia portobella 1 kopcitu polievkovu lyzicu huboveho prasku a polievka je uzasna.
Tiež hubová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu