Dubáčikový guláš fotorecept
Dubáky sú hubou dobrou nielen na sušenie, ale aj na prípravu chutných jedál. Jedným z nich je aj guláš, na prípravu ktorého používam Zobraziť celý popisDubáky sú hubou dobrou nielen na sušenie, ale aj na prípravu chutných jedál. Jedným z nich je aj guláš, na prípravu ktorého používam v sezóne namiesto papriky ačokču.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu.
-
2
Pridáme mletú papriku, nakrájané dubáky, osolíme, okoreníme a za občasného premiešania dusíme zakryté 10 minút.
-
3
Potom pridáme nakrájanú papriku a paradajky a spolu zakryté dusíme ešte 10 minút. Počas celého dusenia podľa možnosti nepodlievame vodou, ak, tak len na začiatku 2-3 lyžice. Guláš má byť hustý, bez zbytočného vydusovania vody.
-
4
Podávame s chlebom.
Diskusia k receptu