Hubový guláš
Hubový guláš

Dubáčikový guláš fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 24. septembra 2025
Dubáčikový guláš (fotorecept)
Foto: tejaja

Dubáky sú hubou dobrou nielen na sušenie, ale aj na prípravu chutných jedál. Jedným z nich je aj guláš, na prípravu ktorého používam Zobraziť celý popisDubáky sú hubou dobrou nielen na sušenie, ale aj na prípravu chutných jedál. Jedným z nich je aj guláš, na prípravu ktorého používam v sezóne namiesto papriky ačokču.

2
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
300 g
1-2 ks
3 ks
1 PL



Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu.

    Dubáčikový guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme mletú papriku, nakrájané dubáky, osolíme, okoreníme a za občasného premiešania dusíme zakryté 10 minút.

    Dubáčikový guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme nakrájanú papriku a paradajky a spolu zakryté dusíme ešte 10 minút. Počas celého dusenia podľa možnosti nepodlievame vodou, ak, tak len na začiatku 2-3 lyžice. Guláš má byť hustý, bez zbytočného vydusovania vody.

    Dubáčikový guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s chlebom.

Diskusia k receptu