Vepřové maso na paprice
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.
Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou
Nedeľný obed z bravčového kolienka na červenom víne so saturejkou. V minulosti som už pripravila tento výnimočný...
Bravčová panenka zapečená v lístkovom ceste s hubovou omáčkou
Tento recept som videla v TV nemohla som odolať a tak som ho pripravila na dnešný deň....
Mliekuľa - polievka starých mám
Veľa ľudí experimentuje s novými medzinárodnými receptami, tak isto aj ja. Občas si ale rád...
Údené bravčové koleno s kapustou
Tento recept je z pomalého hrnca. Všetko je uvarené v ňom.
Mrkvovo-hrášková omáčka s karé - spomienka na školskú jedáleň
Na FB niekto poslal fotku legendárneho soté s bravčovým mäsom a ryžou zo školskej jedálne a ja som si spomenula na tie dva plátky bravčového karé, čo mám v chladničke....
Fašírka s medvedím cesnakom pečená vcelku
Teraz nastal môj čas, že si môžem do sýtosti vychutnať fašírku s cesnakom. Hlávkový cesnak...
Líčka s medom a pivom à la Leopold I. Belgický
Opracované líčka opečieme na oleji, osolíme a okoreníme. Na výpeku orestujeme cibuľu s cesnakom, pridáme med a...
Krkovička na víne s hubami
Nedeľný obed. Jedlo pomerne jednoduché a myslím, že výborne.
Soľanka
V hrnci opražíme na bravčovej masti posekanú cibuľu, pridáme pokrájané hovädzie a bravčové mäso. Osolíme,...
Pečený bravčový bôčik s kôprovou omáčkou
Ešte aj teraz v záhradke sa nájde čerstvý kôpor a tak vynikajúco chutí s pečeným bôčikom.
Segedínsky guláš s karlovarskými knedľami
Milujem segedínsky guláš a rozmýšľal som, s čím ho urobiť. Pretože kysnutá knedľa je taká...
Bryndzové rizoto s panenkou a so slivkami
Netradičný recept na bryndzové rizoto, ktoré pripravila finalistka súťaže Pečie celé Slovensko Katarína Novotová.
Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci
Máte radi oheň s vetrom v ústach. Toto mäso a omáčka je oheň, ktorý zacítite...
Panenka v župane Fera Mikloška
Slovenský módny návrhár Fero Mikloško uvarí panenku v župane
Kotlovina
Kotlovina je ľudové jedlo, ktoré sa pripravuje predovšetkým na podujatiach, kde sa zhromažďuje obrovského množstvo...
Panenka s pyré z červenej šošovice
Bravčovú panenku očistíme, okoreníme, spolu s bobkovým listom zabalíme do fólie a dáme variť pri...
Vejár z bravčového karé
Tento recept som dostala od priateľky z Maďarska. Plnila ho mletým mäsom a ja som na...
Zapekané bravčové rezne
V nedeľu na obed sú ideálne rezne, však? A aby to stále neboli len tie vyprážané,...
Rizoto s bravčovým mäsom - špeciál
Toto bolo u našich doma odjakživa rizoto, pripravované z perkeltu s bársakým mäsom, od bravčového až po zajačie...
Rizoto s vepřovým masem
Na kousku sádla zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a podusíme...
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Určite vyskúšajte bravčové kotlety s tekvicovým pyré a vďaka tejto kombinácií zažijete nové chute.
Zavíjaná kapusta
Tradičné jedlo regionálnej východniarskej kuchyne, ktoré sa región od regiónu líši menšími modifikáciami.
Bravčové karé s cibuľou a so slaninou
Bravčové karé umyjeme, jemne osušíme obrúskom. Plátky mäsa osolíme, okoreníme a dáme na pekáč....
Bravčové mäso na horčici
Dnes jednoduchý obed, ktorý nesklamal, zvládne ho aj začiatočník.
Chrumkavé bravčové plátky v špenátovom a syrovo-vínovom cestíčku
Ak neviete, čo na slávnostný stol, keď vám príde návšteva, alebo len tak k...
Džatky s bravčovými líčkami na víne a zelenine
Bravčové líčka umyjeme, očistíme a osušíme. Očistíme koreňovú zeleninu a nakrájame ju na väčšie kusy...