Bravčové mäso
Bravčové mäso

Bravčové karé dusené so zeleninou fotorecept

sracz - fotkasracz, 11. júna 2022
Bravčové karé dusené so zeleninou (fotorecept)
Foto: sracz

Variant bravčového pliecka so zeleninou, ktorú som práve našiel v chladničke. Podával som ho s veľkým izraelským kuskusom zo „škatuľky“, žiaľ iba na Zobraziť celý popisVariant bravčového pliecka so zeleninou, ktorú som práve našiel v chladničke. Podával som ho s veľkým izraelským kuskusom zo „škatuľky“, žiaľ iba na dve porcie. Ku zvyšku som vyvaril „kolienka“. Myslím však, že bude určite chutný s bársčim, aj keď „len“ s krajcom môjho či Vášho domáceho chlebíka. Podobne je to aj s koreninami, použite také aké mate radi a hlavne na dosah rúk. Takže receptík s vidinou ďalších chutných technologických postupov jeho prípravy. S chuťou do toho a ½ je hotovo!

4
porcie
15 minút
príprava
50-60 minút
tepelná úprava

Suroviny

120-150 g
800-900 g
2-3 PL (alebo slnečnicový)
240-250 ml (červená a žltá)
240-250 ml čerstvý
150-200 g
240-250 ml
2-3 ks
3-4 strúčiky
podľa potreby (hovädzí)
Koreniny:
podľa chuti
podľa chuti
2-3 KL
2-3 KL
2-3 KL
2-3 KL (Harissa Hot Marocco)
Príloha:
120-150 g




Postup

  1. 1

    Plátky bravčového karé som umyl, osušil, na papierovom obrúsku osolil a okorenil po obidvoch stranách a nechal odpočinúť,

    Bravčové karé dusené so zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    než som si pripravil zeleninu a korenie a potom som ich vykostil a pokrájal na väčšie kúsky.

    Bravčové karé dusené so zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V hrnci som vyškvaril pokrájanú slaninu a potom ju vybral a na tanieriku uložil v „broderni“, lebo ju ako „ozdobu“ dostane moja „prišahana petržlenovo-slaninová kráľovná“. Výpek som doplnil asi 2 PL kukuričného „Canola“ oleja a následne v ňom nechal „zbelieť“ kúsky mäsa.

    Bravčové karé dusené so zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K mäsu som následne presypal všetku zeleninu, premiešal.

    Bravčové karé dusené so zeleninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Navrch som rozložil všetky koreniny, opäť premiešal, nechal spoločne zo 6-7 minút podusiť.

    Bravčové karé dusené so zeleninou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Asi centimeter nad základ som zalial kúpeným hovädzím vývarom, priviedol do varu a potom nechal asi hodinku variť na malom ohreve. Táto „express“ technológia je výhodná zvlášť pre varenie v prírode, na chate, či chalupe.

    Bravčové karé dusené so zeleninou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V polovici varenia som zo škatuľky uvaril „Couscous Israeli“, v zostave ktorého bolo aj vrecúško s koreninami a bazalkou v prášku. Ale aj domáca príprava kuskusu „na kolene“ je jednoduchá (podobne ako ryža): na PL oleja minútku-dve popražím 250 ml guličiek kuskusu, zalejem dvojnásobkom vriacej vody, pridám KL soli, PL masla a približne 10 minút nechám odvrieť vodu, pridám pokrájanú bazaličku voňavú (alebo iné bylinky či zelinky) a môžem nadstaviť hráškom, zelenou fazuľkou či hubami.

    Bravčové karé dusené so zeleninou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Komplet, posypaný kúskami vyškvarenej slaniny, na tanieri vyzeral vkusne a chutil výborne.

    Bravčové karé dusené so zeleninou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, obdivuji tvůj kuskus - zvláště zelená barvička bylinek s kuskusem udělala zázrak. Masko na zelenině nikdy nezklame. Mně by moc chutnalo!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia