Fašírky so smotanovo-kôprovým dipom fotorecept
Foto: remy
Fašírky sú úžasné, dajú sa pripraviť na rôzne spôsoby. Jeden z mojich:
Postup
-
1
Rohlík nakrájame na malé kocky, polejeme mliekom, v ktorom sme prešľahali vajíčko. Na troške oleja alebo masti si osmahneme cibuľu nakrájanú na drobno, pridáme pretlačený cesnak. Odstavíme a okoreníme čiernym korením, tymianom, majoránom a osolíme. Zmiešame s namočeným rohlíkom.
-
2
Mäso si zomelieme, dva stredné zemiaky nastrúhame, všetko spolu zmiešame so zmesou korenín s rohlíkom. Vytvarujeme guľky a obalíme v strúhanke.
-
3
Fašírky pomaly vysmažíme, ideálne na masti.
- 4
Smotanovo - kôprový dip: Smotanu zmiešame s pretlačeným cesnakom, čiernym korením, vegetou, prípadne korením podľa chuti. Pridáme malú lyžičku horčice a posekaný čerstvý kôpor. Dobre premiešame.
Tiež bravčové fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Čo sa týka dipu: tie dochucovadlá sa veru poriadne klbčia v ňom. Je to zaujímavá chuť, pomer je veľmi ťažké odhadnúť. Z horčice stačí malinká lyžička, tej vegety len štipku, namiesto soli. Treba skúsiť a nájsť ten správny pomer. Ak sa trafíte, bude to stáť za to!