Mliekuľa - polievka starých mám
Foto: peterkub
Veľa ľudí experimentuje s novými medzinárodnými receptami, tak isto aj ja. Občas si ale rád zaspomínam na chuť jedál, ktoré mi varievala ešte moja Zobraziť celý popisVeľa ľudí experimentuje s novými medzinárodnými receptami, tak isto aj ja. Občas si ale rád zaspomínam na chuť jedál, ktoré mi varievala ešte moja stará mama, keď som bol u nej na prázdninách. Tento recept je v mojej rodine veľmi obľúbený. Väčšina ho jedáva ku vareným zemiakom, ale mne už od detstva chutí len tak ku chlebu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pre mňa chutnejšia polievka je z údeného bravčového mäsa. Mäso umyjeme a dáme variť s cesnakom a koreninami.
- 2
Keď je mäso uvarené, tak ho vyberieme. Do vývaru za stáleho miešania vlejeme kyslé mlieko a necháme chvíľu povariť.
- 3
Nakoniec môžeme pridať na dochutenie nakrájanú pažítku prípadne cesnakovú vňať. Podávame s kúskami uvareného bravčového mäsa.
Tiež mliečna polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ako som písal v úvode, väčšina ľudí ju jedáva s varenými zemiakmi, ktoré sa uvaria extra v hrnci a slúžia aj ako vhodná príloha k varenemu mäsu. Vňať som aktuálne pri varení nemal