Bravčový guláš
Bravčový guláš

Bravčový guláš na pive

saymona - fotkasaymona, 31. mája 2020
Bravčový guláš na pive
Foto: Saymona

Jednoduchý a výborný. A takto ho robím ja.

Suroviny

700 G
2-3 Ks
2-3 Ks
2 Pl
400 Ml
2 Ks
1/2 Pl
1 malá vetvička (nemusí byť)
1 krajec (suchý)
1/2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pokrájanú cibuľu opražím na masti na miernom ohni až do zhnednutia. Potom pridám na väčšie kocky pokrájané mäso, orestujem. Neskôr pridám cesnak, pražím do zhnednutia. Potom pridám mletú červenú papriku, pretlak, soľ, korenie, bobkový list, rascu, zalejem pivom a pridám malú vetvičku ligurčeka len na dochutenie (neskôr ju vyberiem).

  2. 2

    Varím na miernom ohni za občasného miešania okolo 2 hodiny. Ak treba, zahustím suchým chlebom. Pridám majoránku a dochutím. Podávame s knedľou (knedľu robím bez mlieka a necítiť žiadny rozdiel).

Diskusia k receptu

evanaaa
Guľášik vypadá pekne farebný, ako sa patrí, a iste aj dobrý, len ma hneď trochu zarazila prvá surovina - karé. Mne by sa hodilo skôr pliecko, alebo krkovička, ani stehno by som už nepoužila, nemám skúsenosti s tým. Aj ostatné suroviny sú v poriadku, jedine nedávam bobk. list, ale to je môj spôsob.....
saymona
@evanaaa (2.6.2020 18:55) dakujem pekne ano pouzivam kare lebo tu je to s bravcovim trocha tazsie ako na Sk. Kiez by som mala mesiaren ako doma ...

1x haji
emdy
nerozumiem tomu... minútkové mäso, dá sa to urobiť za 15 minút. načo dve hodiny? jedine ak by to bola prasnica
haji
@emdy (2.6.2020 23:34)
Tomu rozumím. Pak by se recept jmenoval minutkový guláš. Nejmenuje.
emdy
@haji (3.6.2020 08:36)

zjavne uniká podstata. ako sa to volá je jedno. zle zvolená surovina a aj spôsob prípravy. karé keďže je minútka krája sa na rezance alebo plátky a stačí potom pár minút. a keď ho podleješ studeným pivom tak ho naozaj "odstrelíš" na dve hodiny. a výsledná konzistencia nie je nič moc. len toľko k tomu
saymona
@emdy viem ze kare je minutkove maso. Tu sa neda zohnat pliecko bohuzial a s bravcovej panenky asi gulas neurobim. A preto som sem dala recept aby si ho mohol skusit a je jedno ake maso pouzije kazdy pouzije to co ma rad. Dakujem za koment ale dalo sa to predsa aj inak...

1x haji
2010
@emdy (3.6.2020 12:24)
Ja som sa tiez mal lepsie vyjadrit, tym ze som uz vacsinu zivota vo svete tak som sa naucil viac hladat, a novsi sa stale pytaju na podobne veci ktore niesu. Oni vseobecne su len vyzeraju inac ako na slovensku alebo treba hladat v inych obchodoch.
saymona
@2010 bohuzial u nas v meste nemaju vsade je iba Pork Loin krajany alebo v celku a novinku mame krkovicku. Mat tak nasu masiaren co nesmrdi po baranine a hovadzine by bolo fajn a ist si na cerstve bravcove masko klobasky atd :/
1x haji
haji
@saymona (7.6.2020 00:52)
Když je chuť na guláš veliká a na mrazáku dlí jen krkovice, udělám guláš i z krokovičky. Je rychleji hotový a také chutný. Vím, že to není ono, ale improvizace je košula, bližšia ako kabát a výsledek podobný. Master Chef by se picl, ale co, nesoutěžím, pracuji s tím, co mám. Ať žije guláš!