Bravčový guláš na pive
Foto: Saymona
Jednoduchý a výborný. A takto ho robím ja.
Suroviny
700 G |
|
2-3 Ks |
|
2-3 Ks |
|
2 Pl |
|
400 Ml |
|
2 Ks |
|
1/2 Pl |
|
|
|
|
|
|
|
1 malá vetvička (nemusí byť) |
|
1 krajec (suchý) |
|
|
|
1/2 PL |
|
Postup
-
1
Pokrájanú cibuľu opražím na masti na miernom ohni až do zhnednutia. Potom pridám na väčšie kocky pokrájané mäso, orestujem. Neskôr pridám cesnak, pražím do zhnednutia. Potom pridám mletú červenú papriku, pretlak, soľ, korenie, bobkový list, rascu, zalejem pivom a pridám malú vetvičku ligurčeka len na dochutenie (neskôr ju vyberiem).
- 2
Varím na miernom ohni za občasného miešania okolo 2 hodiny. Ak treba, zahustím suchým chlebom. Pridám majoránku a dochutím. Podávame s knedľou (knedľu robím bez mlieka a necítiť žiadny rozdiel).
Tiež bravčový guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A veruze hej zabudla som napisat. Hned to opravim.
Tomu rozumím. Pak by se recept jmenoval minutkový guláš. Nejmenuje.
zjavne uniká podstata. ako sa to volá je jedno. zle zvolená surovina a aj spôsob prípravy. karé keďže je minútka krája sa na rezance alebo plátky a stačí potom pár minút. a keď ho podleješ studeným pivom tak ho naozaj "odstrelíš" na dve hodiny. a výsledná konzistencia nie je nič moc. len toľko k tomu
V kazdej anglicky hovoriacej krajine sa da zohnat pliecko. Problem ze to maju inac naporcovane, a musis sa s tym trochu babrat, vacsinou je to zrolovany kus masa s kozou. Tzv. Rolled boned pork shoulder roast, alebo je to kus aj s kostou. Inac je to najlacnejsi kus bravcoveho masa.
www.fxbuckleybutchers.ie/meat/pork/shoulder-of-pork-on-the-bone....
nebol úmysel sa niekoho dotknúť... svetu mier a pri šporáku zvlášť :D
Ja som sa tiez mal lepsie vyjadrit, tym ze som uz vacsinu zivota vo svete tak som sa naucil viac hladat, a novsi sa stale pytaju na podobne veci ktore niesu. Oni vseobecne su len vyzeraju inac ako na slovensku alebo treba hladat v inych obchodoch.
Když je chuť na guláš veliká a na mrazáku dlí jen krkovice, udělám guláš i z krokovičky. Je rychleji hotový a také chutný. Vím, že to není ono, ale improvizace je košula, bližšia ako kabát a výsledek podobný. Master Chef by se picl, ale co, nesoutěžím, pracuji s tím, co mám. Ať žije guláš!