Mäsové guľky
Mäsové guľky

Mäsové guľky so špagetami

olinecka - fotkaolinecka, 6. septembra 2017
Mäsové guľky so špagetami
Foto: olinecka

Tak tieto guľky robím rada, je to rýchly a vynikajúci obed, večera. Toto jedlo patrí medzi talianske.

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g (zmes bravčové a hovädzie)
2 ks
1 ks menšia
Omáčka:
50 ml
2-3 PL
2-3 ks
500 g (alebo paradajkový pretlak)
1/2 ks
3 strúčiky
 čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso spolu s cibuľou pomelieme na mlynčeku. Ja si radšej pomeliem doma viem , aké mäso mám, mleté nekupujem. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, vajíčka a premiešame, aby sa všetko spojilo.

    Mäsové guľky so špagetami - obrázok 1
  2. 2

    Olej 1/2 dcl zohrejeme, zľahka orestujeme nadrobno nasekanáú cibuľu, pridáme mleté čierne korenie podľa seba. Nakoniec hladkú múku, bobkový list, zalejeme trochou vody a pridáme pasírované paradajky. Povaríme.

  3. 3

    Z mäsa pomocou dvoch lyžíc vytvarujeme guľky, ktoré dáme do omáčky variť. Omáčku osolíme a pridáme aj podľa chuti cukor. Všetko na miernom ohni varíme asi 30 minút, pridáme strúhaný parmezán a bazalku. Nakoniec uvaríme špagety,, na ktoré potom omáčku a mäso, servírujeme. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Italsky recept by to mohl byt, ale bez mouky a parmezanu v omacce.