Mäsové guľky so špagetami
Tak tieto guľky robím rada, je to rýchly a vynikajúci obed, večera. Toto jedlo patrí medzi talianske.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g (zmes bravčové a hovädzie) |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks menšia |
|
| Omáčka: | |
| 50 ml |
|
| 2-3 PL |
|
| 2-3 ks |
|
| 500 g (alebo paradajkový pretlak) |
|
| 1/2 ks |
|
| 3 strúčiky |
|
| čerstvá |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso spolu s cibuľou pomelieme na mlynčeku. Ja si radšej pomeliem doma viem , aké mäso mám, mleté nekupujem. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, vajíčka a premiešame, aby sa všetko spojilo.
-
2
Olej 1/2 dcl zohrejeme, zľahka orestujeme nadrobno nasekanáú cibuľu, pridáme mleté čierne korenie podľa seba. Nakoniec hladkú múku, bobkový list, zalejeme trochou vody a pridáme pasírované paradajky. Povaríme.
- 3
Z mäsa pomocou dvoch lyžíc vytvarujeme guľky, ktoré dáme do omáčky variť. Omáčku osolíme a pridáme aj podľa chuti cukor. Všetko na miernom ohni varíme asi 30 minút, pridáme strúhaný parmezán a bazalku. Nakoniec uvaríme špagety,, na ktoré potom omáčku a mäso, servírujeme. Dobrú chuť.
Tiež mäsové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3









Diskusia k receptu