Pečené bravčové karé
Pečené bravčové karé

Palúchov rezeň fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 21. novembra 2018
Palúchov rezeň (fotorecept)
Foto: kvakac

Je to niečo čo páli ako čert. A hodí sa na rôzne oslavy spojené s vínom alebo pivom. Na túre si to dávame celá partia, v jednej horskej chate.

5 - 6
porcií
10 minút
príprava
180 minút
na 180 - 200 °C

Suroviny

1250 g (bez kosti)
3 ks veľká
 (čerstvo mleté)
Na omáčku:
200 ml
200 ml
6 - 8 ks
5 - 6 strúčikov
2 PL
3 ks stredné

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, plus horčicu tu som zabudol dať. Mäso krájame na riadne rezne aspoň 2 - 3 cm, aby bolo do čoho zahryznúť. Cibuľu na hrubšie pol mesiace. Cesnak očistíme.

    Palúchov rezeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do nádoby dáme oba kečupy, feferóny, cesnak a uhorky, ktoré trochu pokrájame. Všetko to rozmixujeme.

    Palúchov rezeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dobre je na to použiť rímsky hrniec. Ja ho mám, tak som to dal do neho, kto nemá dá do iného hrnca. Okolo a medzi mäso dáme cibuľu. Málo osolíme a okoreníme.

    Palúchov rezeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zalejeme pripravenou zmesou. Zakryjeme hrniec a dáme do rúry na 180 °C na dve a pol hodiny piecť. Potom to otvoríme a zapečieme pri 200°C na pol hodiny.

    Palúchov rezeň (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po tejto dobe máme takúto vysmiatu nádheru. Vonia to až žalúdok vibruje.

    Palúchov rezeň (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na tanier položíme chlieb, ktorý polejeme omáčkou a dáme naň rezeň. Na tanier ešte pridáme omáčku, uhorku, feferónku a chren. Dobré je si pripraviť na zapíjanie nejaké pivo, alebo víno na hasenie plameňa.

    Palúchov rezeň (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

29 komentárov k receptu
@Jack (21.11.2018 20:24)

Nemusia tam isť len feferóny stačí za hrsť čili papričiek. No ale vážne nie je to až tak hrozné ( keď je človek trénovaný ).
@Zolik (21.11.2018 21:01)

Veď o tom to je môže si jen zdôvodniť prečo vypil toľko piva a nehryzie svedomie na druhy deň, keď rozmýšľa čo robil včera. (Okno ako výklad ).
@Mirop (22.11.2018 07:55)

Preto - lebo - jeden by povedal. Prečo sa robia kysele polievky a potom sa dava cukor. Toto je tiež nejako tak, je to potom chutnejšie mám vyskúšané.
To nie je reklama :D Bavime sa o jedle, na stranke o jedle, a o mieste, z kade jedlo pochadza....A najma, da sa to slovami opisat tak, ze to nebude v niekoho ociach urcite reklama. Som turistka, takze by som si vedela podla lokality domysliet danu chatu....A inak, prebrat niekoho recept, neuviest praveho autora receptu, je daleko horsie, nez "robenie" reklamy na otazku, odkial skutocny recept pochadza....
@Alenka25 (26.11.2018 11:11)

Je to divne ako niekto robí z komára somára. Recept nie je ukradnutý je zverejnený s povolením autora a nechce byť medializovaný, tak rešpektujem jeho prianie.
@Kvakac (26.11.2018 12:11)

Palúch - herec, žil v B.Bystrici, tak dedukujem, že niekde v okolí B.B. Pátram ďalej. Horšie je, ak je recept podľa toho, že rezeň páli, a nie podľa Ivana Palúcha.
Recept za sto bodov, už podľa obrázku poznám Tvoje vysoko jedlé a nebezpečné kreácie.
@kvakac , tak si mal rovno napisat, ze autor receptu si nezela, aby chata, v ktorej jedlo robi, nebola spomenuta. Namiesto toho si napisal, ze reklamu a este zadarmo, robit nebudes. Staci sa len rovno a priamo vyjadrovat

Pridaj komentár k receptu: