Palúchov rezeň fotorecept
Foto: kvakac
Je to niečo čo páli ako čert. A hodí sa na rôzne oslavy spojené s vínom alebo pivom. Na túre si to dávame Zobraziť celý popisJe to niečo čo páli ako čert. A hodí sa na rôzne oslavy spojené s vínom alebo pivom. Na túre si to dávame celá partia, v jednej horskej chate.
porcií
príprava
na 180 - 200 °C
Suroviny
1250 g (bez kosti) |
|
3 ks veľká |
|
|
|
(čerstvo mleté) |
|
Na omáčku: | |
200 ml |
|
200 ml |
|
6 - 8 ks |
|
5 - 6 strúčikov |
|
2 PL |
|
3 ks stredné |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny, plus horčicu tu som zabudol dať. Mäso krájame na riadne rezne aspoň 2 - 3 cm, aby bolo do čoho zahryznúť. Cibuľu na hrubšie pol mesiace. Cesnak očistíme.
-
2
Do nádoby dáme oba kečupy, feferóny, cesnak a uhorky, ktoré trochu pokrájame. Všetko to rozmixujeme.
-
3
Dobre je na to použiť rímsky hrniec. Ja ho mám, tak som to dal do neho, kto nemá dá do iného hrnca. Okolo a medzi mäso dáme cibuľu. Málo osolíme a okoreníme.
-
4
Zalejeme pripravenou zmesou. Zakryjeme hrniec a dáme do rúry na 180 °C na dve a pol hodiny piecť. Potom to otvoríme a zapečieme pri 200°C na pol hodiny.
-
5
Po tejto dobe máme takúto vysmiatu nádheru. Vonia to až žalúdok vibruje.
-
6
Na tanier položíme chlieb, ktorý polejeme omáčkou a dáme naň rezeň. Na tanier ešte pridáme omáčku, uhorku, feferónku a chren. Dobré je si pripraviť na zapíjanie nejaké pivo, alebo víno na hasenie plameňa.
Souhlas. Ještě by to chtělo tag sezonné jedlo - chata v zime, nikdy ne v létě, mohl by chytnout les.
velmi dobry koment ;-))))
Teba vzdy nieco trefne napadne
Budem rád keď vyskúšaš. Daj vedieť.
Nemusia tam isť len feferóny stačí za hrsť čili papričiek. No ale vážne nie je to až tak hrozné ( keď je človek trénovaný ).
Veď o tom to je môže si jen zdôvodniť prečo vypil toľko piva a nehryzie svedomie na druhy deň, keď rozmýšľa čo robil včera. (Okno ako výklad ).
Ty sa nezdáš ha ha.
Preto - lebo - jeden by povedal. Prečo sa robia kysele polievky a potom sa dava cukor. Toto je tiež nejako tak, je to potom chutnejšie mám vyskúšané.
Budem rád keď skúsiš. S tým čili to ide tiež. No moja len rada je - aj sladký kečup je to potom chutnejšie.
Ok, tak dam aj sladky kecup :-) Potom dam vediet ako chutilo
Ha ha niekedy sa treba aj zdravo stravovať.
ty nie si len tvorivý varič
ale aj hasič..
dobrýýý
:-))))))
Nemôžem robiť reklamu a ešte zadarmo.
Je to divne ako niekto robí z komára somára. Recept nie je ukradnutý je zverejnený s povolením autora a nechce byť medializovaný, tak rešpektujem jeho prianie.
Palúch - herec, žil v B.Bystrici, tak dedukujem, že niekde v okolí B.B. Pátram ďalej. Horšie je, ak je recept podľa toho, že rezeň páli, a nie podľa Ivana Palúcha.
Recept za sto bodov, už podľa obrázku poznám Tvoje vysoko jedlé a nebezpečné kreácie.
Myslím že nie, ale je tam jedna prírodná vyhliadka s tým menom, tak neviem.
Mať tak tvoje starostí a milión na učte.