Pečené bravčové karé
Pečené bravčové karé

Palúchov rezeň fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 21. novembra 2018
Palúchov rezeň (fotorecept)
Foto: kvakac

Je to niečo čo páli ako čert. A hodí sa na rôzne oslavy spojené s vínom alebo pivom. Na túre si to dávame celá partia, v jednej horskej chate.

5 - 6
porcií
10 minút
príprava
180 minút
na 180 - 200 °C

Suroviny

1250 g (bez kosti)
3 ks veľká
 (čerstvo mleté)
Na omáčku:
200 ml
200 ml
6 - 8 ks
5 - 6 strúčikov
2 PL
3 ks stredné

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, plus horčicu tu som zabudol dať. Mäso krájame na riadne rezne aspoň 2 - 3 cm, aby bolo do čoho zahryznúť. Cibuľu na hrubšie pol mesiace. Cesnak očistíme.

    Palúchov rezeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do nádoby dáme oba kečupy, feferóny, cesnak a uhorky, ktoré trochu pokrájame. Všetko to rozmixujeme.

    Palúchov rezeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dobre je na to použiť rímsky hrniec. Ja ho mám, tak som to dal do neho, kto nemá dá do iného hrnca. Okolo a medzi mäso dáme cibuľu. Málo osolíme a okoreníme.

    Palúchov rezeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zalejeme pripravenou zmesou. Zakryjeme hrniec a dáme do rúry na 180 °C na dve a pol hodiny piecť. Potom to otvoríme a zapečieme pri 200°C na pol hodiny.

    Palúchov rezeň (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po tejto dobe máme takúto vysmiatu nádheru. Vonia to až žalúdok vibruje.

    Palúchov rezeň (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na tanier položíme chlieb, ktorý polejeme omáčkou a dáme naň rezeň. Na tanier ešte pridáme omáčku, uhorku, feferónku a chren. Dobré je si pripraviť na zapíjanie nejaké pivo, alebo víno na hasenie plameňa.

    Palúchov rezeň (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Trefný recept. CDD (co dúm dal). Ja osobne by som preferoval krkovičku. Karé je na mňa moc zdravé. Inak super. Určite vyskúšam.