Palúchov rezeň fotorecept

kvakac - fotkaKvakac, 21. novembra 2018 19:29
Ďalšie recepty »

Palúchov rezeň (fotorecept)Foto: kvakac

Je to niečo čo páli ako čert. A hodí sa na rôzne oslavy spojené s vínom alebo pivom. Na túre si to dávame celá partia, v jednej horskej chate.

5 - 6
porcií
10 min
príprava
180 min
na 180 - 200 °C

Suroviny

1250 g (bez kosti)
3 ks veľká
 (čerstvo mleté)
Na omáčku:
200 ml
200 ml
6 - 8 ks
5 - 6 strúčikov
2 PL
3 ks stredné
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, plus horčicu tu som zabudol dať. Mäso krájame na riadne rezne aspoň 2 - 3 cm, aby bolo do čoho zahryznúť. Cibuľu na hrubšie pol mesiace. Cesnak očistíme.

    Palúchov rezeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do nádoby dáme oba kečupy, feferóny, cesnak a uhorky, ktoré trochu pokrájame. Všetko to rozmixujeme.

    Palúchov rezeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dobre je na to použiť rímsky hrniec. Ja ho mám, tak som to dal do neho, kto nemá dá do iného hrnca. Okolo a medzi mäso dáme cibuľu. Málo osolíme a okoreníme.

    Palúchov rezeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zalejeme pripravenou zmesou. Zakryjeme hrniec a dáme do rúry na 180 °C na dve a pol hodiny piecť. Potom to otvoríme a zapečieme pri 200°C na pol hodiny.

    Palúchov rezeň (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po tejto dobe máme takúto vysmiatu nádheru. Vonia to až žalúdok vibruje.

    Palúchov rezeň (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na tanier položíme chlieb, ktorý polejeme omáčkou a dáme naň rezeň. Na tanier ešte pridáme omáčku, uhorku, feferónku a chren. Dobré je si pripraviť na zapíjanie nejaké pivo, alebo víno na hasenie plameňa.

    Palúchov rezeň (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist