Bravčová krkovička
Bravčová krkovička

Hrbatá krkovička

Michal Šalamún
hlavný kuchár reštaurácie Laverna v Ružomberku, 3. júna 2020
Hrbatá krkovička
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
50 g
100 ml
1 ks
1 ks
2 strúčiky
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na štyri 150 g kusy, z každej strany ich osolíme a okoreníme. Na rozpálenom oleji každý kus orestujeme z oboch strán a dáme bokom.

  2. 2

    Na panvičku do výpeku dáme na kocky nakrájanú cibuľu a slaninu, restujeme ich do zlata. Na plnku si nakrájame rožok, pridáme mlieko, vajíčko. Dochutíme soľou, korením, majoránom a pridáme pretlačený cesnak. Primiešame zmes slaniny a cibule z panvičky.

  3. 3

    Plátky mäsa uložíme na plech. Na každý kus dáme pripravenú plnku. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180 °C približne 20 minút, aby bola plnka upečená dozlatista.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Práve som aj ja chcela napísať, že dobrý nápad aj s tou plnkou.....