Hrbatá krkovička
Michal Šalamún
hlavný kuchár reštaurácie Laverna v Ružomberku, 3. júna 2020
hlavný kuchár reštaurácie Laverna v Ružomberku, 3. júna 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
600 g |
|
50 g |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mäso nakrájame na štyri 150 g kusy, z každej strany ich osolíme a okoreníme. Na rozpálenom oleji každý kus orestujeme z oboch strán a dáme bokom.
- 2
Na panvičku do výpeku dáme na kocky nakrájanú cibuľu a slaninu, restujeme ich do zlata. Na plnku si nakrájame rožok, pridáme mlieko, vajíčko. Dochutíme soľou, korením, majoránom a pridáme pretlačený cesnak. Primiešame zmes slaniny a cibule z panvičky.
- 3
Plátky mäsa uložíme na plech. Na každý kus dáme pripravenú plnku. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180 °C približne 20 minút, aby bola plnka upečená dozlatista.
Tiež bravčová krkovička:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 2 komentáre