Fašírky s jednoduchým zemiakovým šalátom
Foto: helena10
Jedlo, ktoré máme radi všetci.
Suroviny
800 g (plece + výrez) |
|
1 ks |
|
2 ks strúčik |
|
1 ks veľké |
|
1,5 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
na vyprážanie |
|
Jednoduchý zemiakový šalát: | |
|
|
1 ks |
|
|
|
(aj nálev) |
|
|
|
(z vyprážania fašírok) |
|
Postup
-
1
Mäso kupujeme u súkromníka, ktorý ho hneď pred našimi očami pomelie.
- 2
Do pomletého bravčového mäsa pridávam vajce, rožok namočený v mlieku (namočím skôr), roztlačený cesnak i nakrájanú cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, drvenú rascu, mletú červenú papriku, rozmrvenú majoránku, hladkú múku, strúhanku. Množstvo dávam podľa našej chuti a množstva pomletého mäsa. Fašírkovú zmes riadne vymiešam rukou do primeranej hustoty, aby nebola veľmi tuhá.
- 3
Z fašírkovej zmesi tvarujem fašírky a obalím ich v strúhanke.
- 4
Hotové vyprážam na horúcom oleji z obidvoch strán. Olej z vyprážania nechávam.
- 5
Medzitým sa nám varia načistené nakrájané zemiaky v osolenej vode.
- 6
V predstihu cibuľu nakrájame na drobno a sterilizované uhorky nakrájame na menšie kocky. Množstvo záleží od našej chuti. Podusíme ich spolu v kastróliku v náleve z uhoriek, aby cibuľa stratila ostrosť a zmäkla aj s uhorkami.
- 7
Uvarené zemiaky scedíme, vlejeme do nich podusenú cibuľu s uhorkami a pomaly i olej z vyprážania (bez usadeniny naspodku). Dochutíme soľou, korením podľa vlastnej chuti.
- 8
Môžeme podávať – fašírky s jednoduchým zemiakovým šalátom. Dobrú chuť!
Tiež bravčové fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu