Bravčové fašírky
Bravčové fašírky

Fašírky s jednoduchým zemiakovým šalátom

helena10 - bez fotkyhelena10, 27. marca 2022
Fašírky s jednoduchým zemiakovým šalátom
Foto: helena10

Jedlo, ktoré máme radi všetci.

Suroviny

800 g (plece + výrez)
1 ks
2 ks strúčik
1 ks veľké
1,5 ks
 na vyprážanie
Jednoduchý zemiakový šalát:
1 ks
 (aj nálev)
 (z vyprážania fašírok)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso kupujeme u súkromníka, ktorý ho hneď pred našimi očami pomelie.

  2. 2

    Do pomletého bravčového mäsa pridávam vajce, rožok namočený v mlieku (namočím skôr), roztlačený cesnak i nakrájanú cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, drvenú rascu, mletú červenú papriku, rozmrvenú majoránku, hladkú múku, strúhanku. Množstvo dávam podľa našej chuti a množstva pomletého mäsa. Fašírkovú zmes riadne vymiešam rukou do primeranej hustoty, aby nebola veľmi tuhá.

  3. 3

    Z fašírkovej zmesi tvarujem fašírky a obalím ich v strúhanke.

  4. 4

    Hotové vyprážam na horúcom oleji z obidvoch strán. Olej z vyprážania nechávam.

  5. 5

    Medzitým sa nám varia načistené nakrájané zemiaky v osolenej vode.

  6. 6

    V predstihu cibuľu nakrájame na drobno a sterilizované uhorky nakrájame na menšie kocky. Množstvo záleží od našej chuti. Podusíme ich spolu v kastróliku v náleve z uhoriek, aby cibuľa stratila ostrosť a zmäkla aj s uhorkami.

  7. 7

    Uvarené zemiaky scedíme, vlejeme do nich podusenú cibuľu s uhorkami a pomaly i olej z vyprážania (bez usadeniny naspodku). Dochutíme soľou, korením podľa vlastnej chuti.

  8. 8

    Môžeme podávať – fašírky s jednoduchým zemiakovým šalátom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha