Pečené bravčové mäso
Pečené bravčové mäso

Bravčovina na doplnenie kolagénu fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 24. mája 2019
Bravčovina na doplnenie kolagénu (fotorecept)
Foto: kvakac

Chyba vám kolagén? Tu je jeden recept na jeho doplnenie. Odporúča ho 9 Doktorov z 10. Napr: Mišo Doktor z horného konca, Vincent Doktor z medze, František Doktor nad kostolom a ďalší. No ale poďme k receptu.

6
porcií
20 minút
príprava
210 minút
na 130/200 °C

Suroviny

1500 g
750 g mäsité
5 ks stredná
1 hlavička
150 g prerastená
200 ml
Na marinádu:
1 KL
5 strúčikov
1/2 KL
1 KL
1/2 KL
100 ml
Na opečenie:
1 PL
Na záver:
1 PL
1 PL horúca

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové koleno vykostíme, umyjeme aj rebrá a necháme osušiť. Zarobíme si všetky suroviny na marinádu. Koleno aj rebrá dobre natrieme marinádou. Koleno stiahneme niťou alebo sieťkou. Mäso dáme hrnca a necháme v chlade dva aj viac dní. Nesolíme. Po tejto dobe necháme v kuchyni nech naberie teplotu kuchyne. Ďalej na panvici zohrejeme masť a na nej prudko opečieme mäso zo všetkých strán. Dáme do pekáča. Teraz môžme dať sieťku z mäsa preč, aby sa nezapiekla do mäsa.

    Bravčovina na doplnenie kolagénu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ďalej vo výpeku opražíme cibuľu pokrájanú na pol mesiace a slaninu pokrájanú na kocky do červena. Na koniec pridáme cesnak strúčiky, len rozpučené. Necháme prevoňať a...

    Bravčovina na doplnenie kolagénu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...obložíme mäso na pekáči. Teraz už osolíme a nalejeme víno. Dáme piecť do rúry na 200 °C asi pol hodinu a potom prepneme na 130 °C. Pečieme až úplne do mäkka. Tak aby koleno bolo ako želatína. Mne to trvalo asi 150 minút. Napokon prepneme rúru znovu na 200 °C, otvoríme pekáč a zapečieme do červena, to je asi 30 minút. To zaleží od rúry. Pred koncom pečenia asi 15 minút zarobíme med s vodou a potrieme mäso. Skôr nie, lebo by ho veľmi pripieklo.

    Bravčovina na doplnenie kolagénu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po celkovom pečení asi 210 minút ostane z kolena a rebra takáto almázia s kolagénom na kĺby.

    Bravčovina na doplnenie kolagénu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prílohu nechám na vás, u nás bola ryža.

    Bravčovina na doplnenie kolagénu (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Doktorí sú erudovaní,samé známe kapacity a len skromne priznávam,že všetkých poznám.....máme známosti. No a Ty si erudovaný kuchár,mám rada koleno na ten spôsob a jedine tu môžem mastné a s chuťou.Tiež pečiem na nízkej teplote, k pomalému pečeniu ma priviedli šikovní Varecháči. Ostáva zapriať len Dobrú chuť a tíško prehĺtať naprázdno :-).
Mne stačilo zazrieť kúsok obrázka a hneď som uhádla autora :-) Mne tak, ako aj @Denyany by k tomu najviac pasoval chlebík s niečim kyslým - aj tie rohy z barana, alebo uhorka, čo by som za kúsok toho kolena dala...aj svoje koleno vŕtať :)