Bravčovina na doplnenie kolagénu fotorecept
Foto: kvakac
Chyba vám kolagén? Tu je jeden recept na jeho doplnenie. Odporúča ho 9 Doktorov z 10. Napr: Mišo Doktor z horného konca, Vincent Zobraziť celý popisChyba vám kolagén? Tu je jeden recept na jeho doplnenie. Odporúča ho 9 Doktorov z 10. Napr: Mišo Doktor z horného konca, Vincent Doktor z medze, František Doktor nad kostolom a ďalší. No ale poďme k receptu.
porcií
príprava
na 130/200 °C
Suroviny
1500 g |
|
750 g mäsité |
|
5 ks stredná |
|
1 hlavička |
|
150 g prerastená |
|
200 ml |
|
|
|
Na marinádu: | |
1 KL |
|
5 strúčikov |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
100 ml |
|
Na opečenie: | |
1 PL |
|
Na záver: | |
1 PL |
|
1 PL horúca |
|
Postup
-
1
Bravčové koleno vykostíme, umyjeme aj rebrá a necháme osušiť. Zarobíme si všetky suroviny na marinádu. Koleno aj rebrá dobre natrieme marinádou. Koleno stiahneme niťou alebo sieťkou. Mäso dáme hrnca a necháme v chlade dva aj viac dní. Nesolíme. Po tejto dobe necháme v kuchyni nech naberie teplotu kuchyne. Ďalej na panvici zohrejeme masť a na nej prudko opečieme mäso zo všetkých strán. Dáme do pekáča. Teraz môžme dať sieťku z mäsa preč, aby sa nezapiekla do mäsa.
-
2
Ďalej vo výpeku opražíme cibuľu pokrájanú na pol mesiace a slaninu pokrájanú na kocky do červena. Na koniec pridáme cesnak strúčiky, len rozpučené. Necháme prevoňať a...
-
3
...obložíme mäso na pekáči. Teraz už osolíme a nalejeme víno. Dáme piecť do rúry na 200 °C asi pol hodinu a potom prepneme na 130 °C. Pečieme až úplne do mäkka. Tak aby koleno bolo ako želatína. Mne to trvalo asi 150 minút. Napokon prepneme rúru znovu na 200 °C, otvoríme pekáč a zapečieme do červena, to je asi 30 minút. To zaleží od rúry. Pred koncom pečenia asi 15 minút zarobíme med s vodou a potrieme mäso. Skôr nie, lebo by ho veľmi pripieklo.
-
4
Po celkovom pečení asi 210 minút ostane z kolena a rebra takáto almázia s kolagénom na kĺby.
-
5
Prílohu nechám na vás, u nás bola ryža.
Prácu skvelo háji výsledok na tanieri. JE TO PARÁDA... a doktori, hlavy študované, poznajú diagnózu Slováka a myslím si, že aj Čecha :-)
si ma pobavila, ze na tvari... v klboch by sa mal ukladat, ale asi ide tam, kde ho treba najviac.
Mám faktickou poznámku.: Když budeš papat teplé, bude aj na tvári, brade aj krku.
Áno, na tv ári, lebo vlastne naše vrásky vypĺňa spomínaný kolagén.
to ja viem, Marienka, len mi to prišlo vtipné:-)
Vďaka za koment. Možno máš kosti na bruchu, tak preto sa hromadí tam. Há- há.
Vďaka za koment, Vŕtať si koleno nedávaj, lebo ti vytečie všetok kolagén.
Vďaka za koment. Ta koža opečena a zároveň ako blato mäkká je aj moja pochúťka. Tu u nás jem, len ja a pes, pritom vrčíme na seba, kto ma viac. Ostatný nechcú takú dobrotu.
Vďaka za koment. Ako by som to - aj keď je to nezdravé? Nuž ale dobréé.
Vďaka za koment. Tiež vás zdravím.
Vďaka za koment. Ja už tiež neskoro večer sem radšej nepozerám. Jeden nikdy nevie čo tu pribudlo a potom v noci tie hladné sny hrôza.
Vďaka za koment. To si musí školiť ten čo pečie, kde sa má ukladať.
Vďaka za koment. Tak ver že priateľov pohostíš kráľovský. Nejakú bečku vína a budú v siedmom nebi. Domov ich potom budeš musieť vyháňať.
Vďaka za koment. Zakryté sa pečie 180 minút. A sice 30 minút na 200°C a 150 minút na 130°C. Potom odokryté zapiecť asi 30 minút pri 200°C. Už je to dobré napísané? Niekedy sa mi zdá, že hľadáš komárov, kde netreba.
Vďaka za koment. Ako by som to čo najlepšie? Keď robíš huspeninu čo potrebuješ najviac, aby pekne sadla? Predsa kože a čo je pod nimi je to najdôležitejšie. Kosti to už len doplnia.
Co uz je len na tomto nezdrave ???
Ďakujem za koment. Veru občas aj takéto dobroty si dopriať. Ja hovorím, keď je dobrý materiál nie je umenie uvariť.
To je aj môj názor.
Fotka sa zvyčajne nenahrá, pretože je veľmi veľká. Pripájame foto (po zmenšení), ktorú ste nám poslali mailom.
Ďakujem
Odojak mnam
Vďaka za radu. Ak ti nejde znamienko ?, ták ho napíš slovom. Už som sa bál, že si išiel za euro poslanca, veď kto by nám tu radil. Na druhej stráne aj tam potrebujú tvoje rozumné rády.
konecne sa ti pokazil Shift, aspon uz nebudes vypisovat velkym pismom :-D
www.uzdrav.sk/clanok-0-69/Velka-cholesterolova-loz.ht...
Vďaka za koment. Raz za čas sú aj v pekle hody.
www.hoax.cz/retezove-emaily/cholesterolova-lez/...
www.novinky.cz/zena/zdravi/208923-vysoky-cholesterol-r...
sotak.blog.sme.sk/c/297866/Velka-cholesterolova-lez-troch...
Keď si dáš svoj recept tak si daj aj svoj názov. A neraď mne čo mám napísať a przdí si svoje recepty.
Potrebuju predavat statiny.
Tvoja odpoveď nie je hodná môjho komentára
priateľu
trocha nadhľadu a úsmevu želám..
:-))))))