Bravčovinky na kyslej kapuste s maslovými haluškami
Foto: emdy
Dnes bola chuť na niečo iné.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
Bravčovinky: | |
200 g varená |
|
500 g mleté |
|
|
|
|
|
|
|
Halušky: | |
500 g |
|
3 PL |
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
300 g |
|
500 g |
|
500 ml |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Halušky: Vymiesime si maslové cesto a halušky varíme v osolenej vode kým nevyplávajú na povrch.
- 2
Guľky: Pomleté mäso zmiešame s uvarenou ryžou, primiešame prelisovaný cesnak, korenie a soľ. Zo zmesi vytvarujeme guľky. Vyprážame vo fritéze na 160 stupňoch 10 minút.
- 3
Omáčka: Na oleji orestujeme pretlak, pridáme cukor, soľ, korenie, prelisovaný cesnak a kyslú kapustu. Keď začne kapusta mäknúť (priebežne podlievame vodou alebo vývarom), primiešame kyslú smotanu.
Tiež mäsové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je to dobré neboj. 💕 pôvodný úmysel bol uvariť guľky v omáčke len nebolo už času. Sneh ma vyhnal cesty odhŕňať
Sme to dopracovali 😂 cenzúra už aj tu 😆 ja presne viem prečo som to napísal. Kto prišiel do kontaktu s tým spolkom vie tiež 😆
Tomu sa hovori sloboda slova, take lahke nevies?
Dobrý deň, žiadny komentár od @emdy nebol vymazaný.
Pravda je taká, že ak komentár vymažeme, nedokážeme ho už opätovne vrátiť. Takto čarovať nevieme :) Pekný večer všetkým.
Omluvam sa, splietol som si to s receptom “ Rýchle tofu s cestovinou”. Zmiatla ma podobnosť týchto receptov :-)
Aj ja sa ospravedlnujem, nepozrela som sa poriadne
Nie len podobnost