Bravčové stehno pečené v hrnci fotorecept
Foto: kvakac
Mal som bravčové stehno - orech a nechcelo sa mi s tým robiť nič zložité, tak som ho takto jednoducho upiekol. Krátka príprava, dlhšie Zobraziť celý popisMal som bravčové stehno - orech a nechcelo sa mi s tým robiť nič zložité, tak som ho takto jednoducho upiekol. Krátka príprava, dlhšie pečenie a fantastický výsledok.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Bravčové stehno je dosť suché. Máme radi mäso dobre pripečené a aby nebolo suché. Tak som zvolil liatinový hrniec, nech neplače na polici, že je nevyužitý. No ale teraz vážne, som lenivý a španielskych vrabcov z bravčoviny sa mi nechcelo robiť, tak som zvolil ľahšiu variantu. Mäso pokrájame na rezne, ktoré osolíme a okoreníme koreninami napísanými v surovinách. Spodok hrnca potrieme olejom a na to položíme asi tri plátky slaniny. Na slaninu uložíme okorenene mäso a naň dáme uhorky krájané na plátky.
-
2
Na uhorky zase slaninu.
-
3
Teraz na slaninu pokrájanú kapiu.
-
4
A ďalšia vrstva mäsa.
-
5
A na mäso čo nám zostalo - uhorka, kapia a na vrch slanina. Už nesolíme. Všetko to zalejeme nálevom z uhoriek a najsamlepší je, keď je v ňom aj kôpor. Dolejeme vodou skoro po vrch mäsa. Hrniec prikryjeme a vložíme do rúry. Tu zapneme na 200 °C a pečieme dve hodiny bez otvorenia hrnca. Potom pozrieme a ak je treba, tak ešte chvíľu pečieme. No mám vyskúšané, že nie. Rúru vypneme a necháme to v nej dôjsť asi pol hodinu.
-
6
Je to pekne upečené a voňavé, až sa tak srdce a bruško raduje.
-
7
Hneď som musel vyberať hoci nebol obed. Prílohu si sami zvoľte k tomu. Chuť je podobná španielskemu vrabcovi.
-
8
U nás bola k tomu ryža. Na toto jedlo sa hodia rôzne mäsá.
Vďaka za koment. Už som takto robil aj jelenie stehno aj to bolo dobré. Preto som to skúsil aj s prasiatkom a oplatilo sa. Deti majú fajnové jazyky, tak musíme stále rozmýšľať, aby im to chutilo.
Ďakujem za pekný koment. Zase som sa naučil nové slovo. Aj keď sa ťažko vyslovuje. Vždy sa dobre pobavím na tvojich vetách. Z humorom sa musí človek narodiť. Tak isto želám celej rodine veľa zdravia v tejto ťažkej dobe.
Vďaka za koment. V tom pomalom hrnci sa to dá tiež urobiť. Nebude to presne to iste, ale ak mate radi jedla z pomalého hrnca, tak kde to viazne. No ak by som to robil ja v PH, tak by som dal menej tekutiny na podliatie a na záver dať zapiecť do rúry. Treba vždy prispôsobiť svojej chuti, vložiť srdce do toho a rodine bude chutiť.
Vďaka za koment. Aj som rozmýšľal potrieť horčicou, ale mne to potom deti nechcú. No život je taký treba sa prispôsobiť aj deťom.