Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom fotorecept
Foto: izabella929
Náš nedeľný obed z bravčovej krkovičky pripravenej na červenom víne s tymianom. Podávala som s nokerlami.
porcie
príprava
na 160 °C
Suroviny
450 g |
|
80 g domáca |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 PL |
|
1 ks čerstvá |
|
2 ks čerstvé |
|
120 ml |
|
podľa chuti domáci |
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
príloha: nokerle |
Postup
-
1
Bravčovú krkovičku som umyla.
-
2
Nakrájala na kocky.
-
3
Údenú slaninu som nakrájala na kocky, nechala vytopiť tuk a pridala som nakrájanú cibuľu a spolu všetko opiekla.
-
4
Pridala som mäso a nechala som ho zatiahnuť. Potom som pridala na kocky nakrájanú papriku a paradajky.
-
5
Keď sa všetko spolu opražilo a paradajky zahustili šťavu, pridala som mletú červenú papriku a cesnak.
-
6
Mäso som podliala polovicou červeného vína, počas dusenia som ho znovu podliala a dusila pod pokrievkou.
-
7
Keď bolo mäso mäkké, pridala som tymian a už som nevarila, len pomiešala.
-
8
Hotový obed som podávala s nokerlami. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu