Bravčové v papieri fotorecept
Foto: nikajednadva
Tento recept mám z YT kanálu FoodWishes. Trhané mäso, alebo pulled pork, je jeden z mojich najobľúbenejších, hodí sa napríklad do sendvičov, burgerov ale Zobraziť celý popisTento recept mám z YT kanálu FoodWishes. Trhané mäso, alebo pulled pork, je jeden z mojich najobľúbenejších, hodí sa napríklad do sendvičov, burgerov ale aj do mac and cheese či poutine. Keďže sa najčastejšie pripravuje hodiny v tzv. slow cookeri alebo na grile, doma som ho ešte nerobila. Tento recept však milo prekvapil a mäso je jemné, šťavnaté a doslova sa rozpadáva.
porcií
príprava
na 115 °C
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme zmes korenia. Všetky ingrediencie okrem bravčového si v miske zmiešame. Ja som nemala sušenú cibuľu, tak som ju vynechala. Mäso bolo výborné aj tak. Môžete samozrejme použiť aj akúkoľvek inú osvedčenú zmes.
- 2
Mäso nakoreníme zo všetkých strán.
- 3
Pripravíme si dva asi 60 cm dlhé pásy papiera na pečenie. Veľkosť však záleží na hmotnosti mäsa. Ak máte možnosť, použite prírodný, nebielený papier. Bravčové si zabalíme do prvého kusa papiera ako najtesnejšie len vieme.
- 4
Otočíme o 90 stupňov a celé to zabalíme do druhého kusa papiera.
- 5
Pripravíme si tri kusy alobalu, dostatočne veľké na to, aby sme doň vedeli zabaliť mäso. Znovu sa snažíme balíček zrolovať čo najtesnejšie do prvého kusa alobalu. Otočíme tak, aby sme ďalším kusom pokryli čo najviac spojov a opäť zrolujeme. Nakoniec opakujeme ešte poslednýkrát.
- 6
Uložíme na plech/zapekaciu misu a vložíme do rúry vyhriatej na 115 °C. Dĺžka pečenia závisí od hmotnosti mäsa. Na každých 450 g je to 1,75 hodiny. Teda moje 1,5 kg pliecko som piekla takmer 6 hodín (1 500/450 x 1,75 = 5,83 hodín). Mäso počas pečenia netreba nijak prevracať ani polievať, stačí večer dať piecť a ráno len hotové vybrať.
- 7
Po upečení sa bravčové priam rozpadáva. Vidličkou ho "roztrháme" na jemné kúsky a použijeme napríklad do sendvičov, cestovín, na pizzu alebo do burgerov.
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Veru, máš pravdu. U nás niekedy zabalili mäso najprv do žihľavy, potom do alobalu a šup s ním do pahreby.