Pečené bravčové mäso
Pečené bravčové mäso

Pečené bravčové chvostíky

kvakac - fotkakvakac, 7. apríla 2019
Pečené bravčové chvostíky
Foto: kvakac

Je to ďalšia gurmánska zaležitosť od @45678. Mali to byť bravčové nožičky, ale som nezohnal pekné. Preto som sa inšpiroval od @Rubyrom - pečené chvostíky. Celkom vyzerali chutne. Tak som spojil recepty dva do jedného. Dúfam, že sa za to nebudú na mňa hnevať. Musel som to sem pridať, je to totiž taká dobrota ako nebíčko. Tak sa urobili, až sa pri jedení normálne na prsty lepili. Ako tepla hustá huspenina. Dosť bolo básne, poďme na to.

3
porcie
315 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

Na varenie:
1000 g
1 ks čerstvá
1 ks čerstvý
100 g (koreň)
4 ks
6 ks
1 KL
1 hlavička
1 ks veľká
2 vetvičky čerstvý (kto chce)
2 vetvičky čerstvé (kto chce)
Na potretie:
150 ml (mastná časť)
1 KL
1 KL
1/2 KL
1/2 KL
podľa chuti
1 PL
5 strúčikov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Chvostíky umyjeme a dáme do pomalého hrnca. Pridáme všetko, čo je v rozpise na varenie. Zalejeme vodou zarovno mäsa, osolíme a zapneme na LOW na 5 hodín, to je 95 °C. Kto nemá pomalý hrniec, tak varí pomaly, sem tam bublina. Po uvarení chvostíky vytiahneme a necháme vychladnúť. Z vrchu vývaru si odložíme asi 150 ml. Ostatný vývar keď prelejete cez sitko a necháte ochladnúť, tak bude z neho huspenina.

    Pečené bravčové chvostíky   - obrázok 1
  2. 2

    Vychladené chvostíky cele natrieme zmesou, ktorú sme namiešali z napísaných surovín na potretie. Uložíme do hrnca a pečieme v rúre 50 minút pri 200 °C a občas polievame výpekom. Takto to vyzerá hotové, až oči som išiel vyočiť, krása.

    Pečené bravčové chvostíky   - obrázok 2
  3. 3

    Dáte na tanier, k tomu chlieb a hruška z kompótu a bahno.

    Pečené bravčové chvostíky   - obrázok 3
  4. 4

    Tak takto sme oslávili posledný deň starej dovolenky. Tak príjemný obed aj vám.

    Pečené bravčové chvostíky   - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
tys umelec v kuchyni
ty by si vykrmil aj môjho tyčkového muža
lebo
ak nie ty-kto iný..??
mne aj dochtorom sa to nedarí
dám ti ho na výkrm
určite sa ti to vydarí..
:-)))))))))))
@Kvakac : Len raz v živote som jedla perkelt z bravčových nožičiek a bolo to výborné. Minule som videla bravčové chvostíky v ponuke a uvažovala o kúpe.Lebo je to skvelá príloha do varenej kapusty,ale teraz vidím,že tejto špecialite ťažko odolať. Vyzerá na fotke tak lákavo,že diéta-nediéta,asi vyskúšam :-). Si skvelý kuchár.