Pečené bravčové chvostíky
Foto: kvakac
Je to ďalšia gurmánska zaležitosť od @45678. Mali to byť bravčové nožičky, ale som nezohnal pekné. Preto som sa inšpiroval od @Rubyrom - Zobraziť celý popisJe to ďalšia gurmánska zaležitosť od @45678. Mali to byť bravčové nožičky, ale som nezohnal pekné. Preto som sa inšpiroval od @Rubyrom - pečené chvostíky. Celkom vyzerali chutne. Tak som spojil recepty dva do jedného. Dúfam, že sa za to nebudú na mňa hnevať. Musel som to sem pridať, je to totiž taká dobrota ako nebíčko. Tak sa urobili, až sa pri jedení normálne na prsty lepili. Ako tepla hustá huspenina. Dosť bolo básne, poďme na to.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
Na varenie: | |
1000 g |
|
1 ks čerstvá |
|
1 ks čerstvý |
|
100 g (koreň) |
|
4 ks |
|
6 ks |
|
1 KL |
|
1 hlavička |
|
1 ks veľká |
|
2 vetvičky čerstvý (kto chce) |
|
2 vetvičky čerstvé (kto chce) |
|
|
|
Na potretie: | |
150 ml (mastná časť) |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
5 strúčikov |
|
|
Postup
-
1
Chvostíky umyjeme a dáme do pomalého hrnca. Pridáme všetko, čo je v rozpise na varenie. Zalejeme vodou zarovno mäsa, osolíme a zapneme na LOW na 5 hodín, to je 95 °C. Kto nemá pomalý hrniec, tak varí pomaly, sem tam bublina. Po uvarení chvostíky vytiahneme a necháme vychladnúť. Z vrchu vývaru si odložíme asi 150 ml. Ostatný vývar keď prelejete cez sitko a necháte ochladnúť, tak bude z neho huspenina.
-
2
Vychladené chvostíky cele natrieme zmesou, ktorú sme namiešali z napísaných surovín na potretie. Uložíme do hrnca a pečieme v rúre 50 minút pri 200 °C a občas polievame výpekom. Takto to vyzerá hotové, až oči som išiel vyočiť, krása.
-
3
Dáte na tanier, k tomu chlieb a hruška z kompótu a bahno.
-
4
Tak takto sme oslávili posledný deň starej dovolenky. Tak príjemný obed aj vám.
ty by si vykrmil aj môjho tyčkového muža
lebo
ak nie ty-kto iný..??
mne aj dochtorom sa to nedarí
dám ti ho na výkrm
určite sa ti to vydarí..
:-)))))))))))
Cesminaz som si chcela adoptovať na pečenie a Teba tuším na varenie.
Doma by Ťa isto nedali :-) Veľmi pekné.
Ďakujem za koment. Len si potom nachystaj vodu s uterákom, keď to budeš robiť. Také to bolo dobré, že sme mali cele ústa zamazané, aj prsty, čo sa to lepilo. Smiali sme sa jeden druhému.
Samozrejme, sú tam kosti, ale je na nich aj dosť mäsa.
Záleží na řezníkovi. Můžeš si vybrat - jestli menší, větší a tak.
Až mám slzy v očiach, tak zaleží aký je mäsiar a môže si vybrať. To je riadne dobré.
Ďakujem za koment. Máš pravdu aj ženy majú chvostíky(((.. Je to delikatesa a sú tam aj kostí. Preto je treba k tomu chlieb na dosýtenie.
Ďakujem za koment. Je to veru chutné, že to budu chvostíky som rozhodol aj na základe tvojho receptu.
No, nevím na co kdo myslí. Psala jsem Evičke, k téme: prasečí chvostíky!!
Kdo má chlupaté myšlenky, dobrá, dobrá. Aj tak sa dá.
V rámci gendrové vyváženosti mohu doporučit i řeznici. Tam to bude bezpečnější?!
Nie len vyzerá, ale aj je. Chutia mi viac ako nožičky.
No teda, genderové. Vypadává tu kde co, i to "e" se smíchy vysypalo.
Chyba tam slovo - aj ženy majú( radi )chvostíky((((..
Se do toho nějak zamotáváš!!?!! Jsi pil medovinu... typuju
To je od smiechu až mi slzy tečú.
Ďakujem za koment. Veru po tomto jedle treba umyť ústa aj prsty . U nás to bude už často. Pekné dni tiež Vám želám za veľkou vodou.
Ďakujem za koment. Aj som chcel dať k tomu chren, ale bolo teplo a do takého pekného dňa rozhodla hruška. Niekedy mám dojem, že počasie ma riadi
Ďakujem za koment. Budem musieť niekedy vyskúšať, aj ten segedín. To fakt je dobrý nápad.
Ďakujem za koment. Nedá sa všetko robiť náraz. Dedo hovoril všetko ma svoj čas. Pekný deň želám.
Ďakujem za koment. Ono je to asi s tým, že chlap nevarí každý deň. Tak potom si to vychutnáva.
Si milý, hneď som vedela podľa úvodnej fotky,že si majstroval v kuchyni práve Ty,som rada,že si recepty spropagoval. Asi musím posunúť aj ďalšie:-)) aj na bravčovú hlavu ..hm..darmo francúzi spracujú všetko do podoby výnimočných jedál. Príjemný zvyšok dňa želám.
Ďakujem za koment.
Ďakujem za koment. Treba zavrieť očí a ochutnať a potom to pôjde samo krkom, ako by nič.
Ďakujem za koment. Veď to bolo, len vďaka tebe, tak chutne aspoň pre nás. Bolo ako rôsol, až sa to lepilo na prsty a ústa. Riadna chuťovka. Už to mám uložené a veru pri určitých príležitostiach to budeme robiť.
Ďakujem za koment. Priznám sa robil som to na skúšku a veru oplatilo sa. Je to veľká delikatesa.
Minule som objavila ohromnú chuťovku na takéto bravčové kúsky.Nič výnimočné,ale ohromné a ak tvoje chvostíky urobím,určite ju použijem.
Je to vlastne urobený karamel na cesnaku s trochou chilli papričky a zriedené s čiernym pivkom.Básnička na zapečenom mäsku.
Pripájam foto,síce je to bôčik na kyslej kapuste s knédlou,ale tá chuť,je ohromná !
Ďakujem za koment. Normálne sa mi zatmelo pred očami. Môj ty bože, to je krása, ba umelecké dielo. Treba to sem pridať, nech sa to aj iný naučia.
To sa ani nečudujem. Veľa ľudí túto dobrotu nepozná, ich chyba.
Nejsem činžákové dítě a přesto si doma chov prasátek nepamatuji, prostě naši už nechovali prase, jen králíky a slepice. Moja babka, byla celkem radiální žena. Jednoho dne se naštvala a bylo - po krávě i pro po praseti. I tak dřela od vidím do nevidím na poli, záhradě. Nic jiného než práci neznala. Nechodila do zaměstnání, ale polností bylo neúrekom. Děda byl zaměstnnaný, ale po manželce vyžadoval "službu". Ještě si pamatuji kozu, tu jsme měli - podle mých rodičů - jen v mém nejranějším věku. Prý si to nemůžu pamatovat. Pamatuju. Zpět k praseti - nelogicky, mi nedošlo, že stějně jako hovězí oháňka, může být stejně plný kolagenu bravčový chvostík. Teď už to vím a zaměřím se na něj.
P.S. Není mi jasno, jak můžeš psát v ten sám den na svůj koment, když tu máš jen jeden @ redakcia - jak se to stalo?
Zdržím sa komentára na tvoj životopis.