Pečené bravčové mäso
Pečené bravčové mäso

Pečené bravčové chvostíky

kvakac - fotkakvakac, 7. apríla 2019
Pečené bravčové chvostíky
Foto: kvakac

Je to ďalšia gurmánska zaležitosť od @45678. Mali to byť bravčové nožičky, ale som nezohnal pekné. Preto som sa inšpiroval od @Rubyrom - Zobraziť celý popisJe to ďalšia gurmánska zaležitosť od @45678. Mali to byť bravčové nožičky, ale som nezohnal pekné. Preto som sa inšpiroval od @Rubyrom - pečené chvostíky. Celkom vyzerali chutne. Tak som spojil recepty dva do jedného. Dúfam, že sa za to nebudú na mňa hnevať. Musel som to sem pridať, je to totiž taká dobrota ako nebíčko. Tak sa urobili, až sa pri jedení normálne na prsty lepili. Ako tepla hustá huspenina. Dosť bolo básne, poďme na to.

3
porcie
315 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

Na varenie:
1000 g
1 ks čerstvá
1 ks čerstvý
100 g (koreň)
4 ks
6 ks
1 KL
1 hlavička
1 ks veľká
2 vetvičky čerstvý (kto chce)
2 vetvičky čerstvé (kto chce)
Na potretie:
150 ml (mastná časť)
1 KL
1 KL
1/2 KL
1/2 KL
podľa chuti
1 PL
5 strúčikov




Postup

  1. 1

    Chvostíky umyjeme a dáme do pomalého hrnca. Pridáme všetko, čo je v rozpise na varenie. Zalejeme vodou zarovno mäsa, osolíme a zapneme na LOW na 5 hodín, to je 95 °C. Kto nemá pomalý hrniec, tak varí pomaly, sem tam bublina. Po uvarení chvostíky vytiahneme a necháme vychladnúť. Z vrchu vývaru si odložíme asi 150 ml. Ostatný vývar keď prelejete cez sitko a necháte ochladnúť, tak bude z neho huspenina.

    Pečené bravčové chvostíky   - obrázok 1
  2. 2

    Vychladené chvostíky cele natrieme zmesou, ktorú sme namiešali z napísaných surovín na potretie. Uložíme do hrnca a pečieme v rúre 50 minút pri 200 °C a občas polievame výpekom. Takto to vyzerá hotové, až oči som išiel vyočiť, krása.

    Pečené bravčové chvostíky   - obrázok 2
  3. 3

    Dáte na tanier, k tomu chlieb a hruška z kompótu a bahno.

    Pečené bravčové chvostíky   - obrázok 3
  4. 4

    Tak takto sme oslávili posledný deň starej dovolenky. Tak príjemný obed aj vám.

    Pečené bravčové chvostíky   - obrázok 4

Diskusia k receptu

radost
tys umelec v kuchyni
ty by si vykrmil aj môjho tyčkového muža
lebo
ak nie ty-kto iný..??
mne aj dochtorom sa to nedarí
dám ti ho na výkrm
určite sa ti to vydarí..
:-)))))))))))
haji
Jsi ty ale filuta, tak mě napínat, jako malé tričko! Pěkný receptík - ale co receptík - výsledné pečené chvostíky jsou jako malované, s radostí bych dala testovací vzoreček. Pěkný receptík! Stejný problém pro mě, dokopat se k pečení a nesníst chvostíky vařené. Kouzelná fota!
frezia68
@Kvakac : Len raz v živote som jedla perkelt z bravčových nožičiek a bolo to výborné. Minule som videla bravčové chvostíky v ponuke a uvažovala o kúpe.Lebo je to skvelá príloha do varenej kapusty,ale teraz vidím,že tejto špecialite ťažko odolať. Vyzerá na fotke tak lákavo,že diéta-nediéta,asi vyskúšam :-). Si skvelý kuchár.
kvakac
Ďakujem vám všetkým za milé komenty. Čože ja som to, len upiekol podla návodu od @45678 , tak teraz ďakujem za recept . Takúto do slova a bodky - dobrotu tak dlho tajila pred nami. Mne sa to vidí ešte lepšie, ako nožičky.
farbuska
Minule som mala chvostíky, urobila som z nich perkelt - aj ten bol skvelý. Nabudúce skúsim toto pokušenie. Vďaka za námet.
1x kvakac
kvakac
@Farbuska (7.4.2019 17:14)

Ďakujem za koment. Len si potom nachystaj vodu s uterákom, keď to budeš robiť. Také to bolo dobré, že sme mali cele ústa zamazané, aj prsty, čo sa to lepilo. Smiali sme sa jeden druhému.
evanaaa
Mne stačilo vidieť len obrázok jedla a hneď som vedela, kto to má na svedomí.....hutné chlapské (ale aj babské) jedlá na každú príležitosť....z tvojich, len sem pridaných receptov by bola dobrá kuchárska kniha kniha pod názvom: Chlapské varenie :-)
kvakac
@Evanaaa (7.4.2019 18:22)

Ďakujem za koment. Máš pravdu aj ženy majú chvostíky(((.. Je to delikatesa a sú tam aj kostí. Preto je treba k tomu chlieb na dosýtenie.
kvakac
@Rubyrom (7.4.2019 17:56)

Ďakujem za koment. Je to veru chutné, že to budu chvostíky som rozhodol aj na základe tvojho receptu.
haji
@Kvakac (7.4.2019 19:41)
No, nevím na co kdo myslí. Psala jsem Evičke, k téme: prasečí chvostíky!!
Kdo má chlupaté myšlenky, dobrá, dobrá. Aj tak sa dá.
V rámci gendrové vyváženosti mohu doporučit i řeznici. Tam to bude bezpečnější?!
kvakac
@Kimlo (7.4.2019 18:41)

Nie len vyzerá, ale aj je. Chutia mi viac ako nožičky.
haji
@Haji (7.4.2019 19:49)
No teda, genderové. Vypadává tu kde co, i to "e" se smíchy vysypalo.
1x kvakac
haji
@Kvakac (7.4.2019 19:54)
Se do toho nějak zamotáváš!!?!! Jsi pil medovinu... typuju
1x kvakac
sracz
... uhni žlčník, ide nápor! Úžasná to dobrota Majster Kvákač, ktorú som okamžite zaradil do svojej kapitoly "Chlopské fajnotky". Všetko už bolo povedané, tak ja iba "fujas_machijas" do čínskeho Lilly-Lilly obchodu pre "chvosciky" a budeme "ľepis piski" podľa Teba!!! Ďakujem za dokonalý rcp ako aj za "nakopnutie"! P. S.: pre Teba, Frezia68 a ostatných labužníkov, už desaťročia nadstavujem (v druhej polovici varenia) svoj "kombinovaný guľáš" (hovädzí labsár /môčing, nožina, či klížka/ a bravčové pliecko), 1/2_mi bravčových nožičiek. Guľáš ako "grunt" a v ňom uvarené bravčo_nožičky s chrenom a domácim chlebíkom ako "lakokocinka pre fajnšmekrov"! ... môj ty Pane Bože, to zas budú sny! Delo del prala Kvákač i hepro čaládis. Maj a majte krásne pohodové dni!
kvakac
@Sracz (7.4.2019 20:06)

Ďakujem za koment. Veru po tomto jedle treba umyť ústa aj prsty . U nás to bude už často. Pekné dni tiež Vám želám za veľkou vodou.
jerica
Tomuto sa nedá odolať, jednoducho paráda !! viem si predstaviť aj hrušku, ale aj chren k tomu .
bubaya
Ach, no čo na toto povedať????? Došli mi superlatívy. Z chvostíkov je fantastický segedín, odporúčam vyskúšať. Oveľa lepší ako z nejakého "fajnového" mäsa.
2x kvakac a haji
klukodvody
Člověče Ty jsi neskutečný. Já nevím co dřív dělat. Uzené koleno už bylo, polévka taky a teď zase tohle. Nesmírně si vážím toho, že uděláš parádní jídlo a přidáš kde jsi bral inspiraci. Díky za recept a férové jednání. Krásný večer přejeme.
kvakac
@Jerica (7.4.2019 20:23)

Ďakujem za koment. Aj som chcel dať k tomu chren, ale bolo teplo a do takého pekného dňa rozhodla hruška. Niekedy mám dojem, že počasie ma riadi
evelynba
Čo už pridať? Všetko bolo povedané, tak len že "nááádhera". Ja zvyknem piecť chvostíky, ak ich niekedy dostanem kúpiť, ale bez predchádzajúceho varenia. Máme to veľmi radi. Ale vyskúšam aj takto, to má potom človek 2 v 1, t.j. aj huspeninu. No a pripájam sa k @Evanaaa , tvoje recepty sú jeden lepší ako druhý, bolo by to naozaj na super kuchársku knihu chlapských receptov. :-))
kvakac
@Bubaya (7.4.2019 21:47)

Ďakujem za koment. Budem musieť niekedy vyskúšať, aj ten segedín. To fakt je dobrý nápad.
1x bubaya
kvakac
@Klukodvody (7.4.2019 23:07)

Ďakujem za koment. Nedá sa všetko robiť náraz. Dedo hovoril všetko ma svoj čas. Pekný deň želám.
2x haji a 123
kvakac
@Evelynba (8.4.2019 08:00)

Ďakujem za koment. Ono je to asi s tým, že chlap nevarí každý deň. Tak potom si to vychutnáva.
2x haji a 123
používateľ nemá avatar
123
123
vyzerá to fantasticky - možno by som ochutnala... tvoje recepty sú suprové, ale priznám sa, na nožičky a chvostíky a určite aj na iné dobroty nemám ...
1x kvakac
45678
@Kvakac (7.4.2019 16:03)

Si milý, hneď som vedela podľa úvodnej fotky,že si majstroval v kuchyni práve Ty,som rada,že si recepty spropagoval. Asi musím posunúť aj ďalšie:-)) aj na bravčovú hlavu ..hm..darmo francúzi spracujú všetko do podoby výnimočných jedál. Príjemný zvyšok dňa želám.
izabella929
Oberačkové pečené mäso mám rada..) objednávam si mäso aj mäsové výrobky z Komárna, chvostíky som nedostala ale uši áno..)musí to byť veľmi chutné mäsko..
1x kvakac
kvakac
@123 (8.4.2019 14:15)

Ďakujem za koment. Treba zavrieť očí a ochutnať a potom to pôjde samo krkom, ako by nič.
1x 123
kvakac
@45678 (8.4.2019 17:12)

Ďakujem za koment. Veď to bolo, len vďaka tebe, tak chutne aspoň pre nás. Bolo ako rôsol, až sa to lepilo na prsty a ústa. Riadna chuťovka. Už to mám uložené a veru pri určitých príležitostiach to budeme robiť.
kvakac
@Izabella929 (8.4.2019 17:36)

Ďakujem za koment. Priznám sa robil som to na skúšku a veru oplatilo sa. Je to veľká delikatesa.
tatranka
Veľmi chválim.Nikdy som bravčové chvosty nepripravovala ale ani nejedla.Milujem takto vypečené a pripravené jedlá,počnúc rebrami,alebo krásnym bravčovým bôčikom.
Minule som objavila ohromnú chuťovku na takéto bravčové kúsky.Nič výnimočné,ale ohromné a ak tvoje chvostíky urobím,určite ju použijem.
Je to vlastne urobený karamel na cesnaku s trochou chilli papričky a zriedené s čiernym pivkom.Básnička na zapečenom mäsku.
Pripájam foto,síce je to bôčik na kyslej kapuste s knédlou,ale tá chuť,je ohromná !


kvakac
@Tatranka (8.4.2019 19:35)

Ďakujem za koment. Normálne sa mi zatmelo pred očami. Môj ty bože, to je krása, ba umelecké dielo. Treba to sem pridať, nech sa to aj iný naučia.
mathias
@Mathias (9.4.2019 14:27) Keď som si prečítal vaše nadšené komentáre k tomuto receptu pripadali ste mi ako panelákové deti, ktoré nikdy nezažili dedinskú zabíjačku. Naši predkovia zúžitkovali všetko zabíjačkové mäso zo svine. Nič sa nevyhadzovalo, čo sa dalo zjesť. Ešte aj črevá sa používali na klobásy a žalúdok na tlačenku.Moji rodičia boli dolnozemskí Slováci a z paprčiek, chvosta, vnútorností, obrezkov mäsa sa robil na Dolnej zemi zabíjačkový paprikáš. Ten obsahoval toľko kolagénu, že by vám dnes nahradil celé balenia umelých tabletiek. A v trúbe pečené bravčové chvosty, hlavne tie ktoré majú na sebe dosť mäsa,to je lahôdka.

haji
@ Mathias (9.4.2019 14:45)
Nejsem činžákové dítě a přesto si doma chov prasátek nepamatuji, prostě naši už nechovali prase, jen králíky a slepice. Moja babka, byla celkem radiální žena. Jednoho dne se naštvala a bylo - po krávě i pro po praseti. I tak dřela od vidím do nevidím na poli, záhradě. Nic jiného než práci neznala. Nechodila do zaměstnání, ale polností bylo neúrekom. Děda byl zaměstnnaný, ale po manželce vyžadoval "službu". Ještě si pamatuji kozu, tu jsme měli - podle mých rodičů - jen v mém nejranějším věku. Prý si to nemůžu pamatovat. Pamatuju. Zpět k praseti - nelogicky, mi nedošlo, že stějně jako hovězí oháňka, může být stejně plný kolagenu bravčový chvostík. Teď už to vím a zaměřím se na něj.
P.S. Není mi jasno, jak můžeš psát v ten sám den na svůj koment, když tu máš jen jeden @ redakcia - jak se to stalo?
1x kvakac




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia