
Jablkový džem
Jablka bez šupky nakrájame na tenké plátky , podlejeme troškou vody a necháme rozvariť. Potom to...

Ossobuco a´la milanese
Talianska špecialita, robievam ju príležitostne pre vzácne návštevy aj keď sem tam si dovolím experimentovať v...

Cvikla v hlavnej úlohe - 2 hlavné jedlá
Aj vám sa leto dostalo (doslova) pod kožu? S ľahkými receptami a minimálnymi nákladmi sa to pokúsime...

Bezlepkové rezance so strúhankou
Starodávny recept pre chudobnejších. Nehľadám pôvod, sú známe na Šariši aj Spiši a možno všade...

Čerstvé jarné rolky Nem Cuon
Známe vietnamské jedlo, ktoré kombinuje viacero chutí, no výborne spolu splývajú.

Vegan palacinky (pancakes)
Nie sú to síce tie naše klasické palacinky, ale príprava je v podstate taká istá a...

Skvelé pagáče s plesňovým syrom
Pagáče sú hádam najobľúbenejšie slané pečivo v domácnostiach....

Hanácky šalát
tento recept mám od spolupracovníka a je dobrý koštoval som ho.

Jarný šalát s jogurtovým dresingom
Jari sa tešia všetci kulinári, pretože poskytuje širokú paletu čerstvých surovín. Nie vždy ich treba...

Fazuľová kaša
večer namočíme fazulu do vody. ráno vodu zlejeme a dáme varit. Kým sa fazula uvarí, ...

Už to kvičí na ihličí
tento recept mám z jedného časopisu kde ho publikoval Oldo Hlavaček.

Falošný tatársky biftek zo sójovej drte
Falošné tatárske bifteky sa pripravujú najmä z hríbov. A sú lahodné. My sme vyskúšali pripraviť...

Zaváraná paprika v paradajkovom náleve
Paprika v sladko-kyslom náleve je jemná a dobre si zachováva farbu po sterilizácii. Podávam ju hlavne k mäsitým jedlám a zapekaným zemiakom....

Tvarohovo-čokoládový prevrátený koláč
Rýchly, nenáročný na prípravu a veľmi chutný koláčík. Takto s karamelovým likérom výborná kombinácia.

Cuketový predkrm za 10 minút
Zasa nás čakajú horúce dni, tak pridávam rýchly a zdravý recept. Môže byť predjedlo, raňajky a pre...

Pomarančovo-hruškový džem
Kúpila som si pomaranče a boli akési suché, koža sa len ťažko dala konzumovať. Nakrájala...

Polievka z pečených paradajok a paprík (aj na zimu)
Veľmi chutná, aromatická polievka s intenzívnou paradajkovou chuťou. Polievka sa pripravuje veľmi jednoducho a výsledok je fantastický!...

„Strešenina“ z kyslej kapusty
Strešenina je jednoduché jedlo, v ktorom využijete kyslú kapustu, nestrávite pri jeho príprave dlhé hodiny...

Cestovinový šalát s kuracími prsiami
Kolega ho raz doniesol do roboty, hneď ako som ho skúsila, som vedela že musím...

Šaltibarščiai - národné jedlo Litvy
Napriek tomu, že litovská kuchyňa je veľmi bohatá a rozmanitá, obyvatelia Litvy majú veľmi nízky...

Kuracie závitky so slivkami obalené šálikom z anglickej slaninky
Prvá časť receptu je inšpirovaná internet. stránkou o varení a druhá časť je už čisto len...

Šalát z červenej repy a kuracieho mäsa
Pomerne jednoduchý a výborný šalát, ktorý mi pripomenul, aká výborná vie byť pečená červená repa....

Rusínske pirohy
som pôvodom rusinka a tento recept poznam ešte od svojej babičky. najčastejšie ho robim v zimnych mesiacoch...

Orechy, mandle, semienka v karameli
Je to veeeeľmi rýchla, suprová pochúťka. Použila som orechy, mandle, ... ktoré mi...

Francúzske hrnčekové bagety
Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť.

Špaldové sušienky s jablkami pre deti
Už dlhšie som sa chystala pre Emku upiecť podľa tohto receptu sušienky. V obchode som našla takéto...

Koláč zo suchého chleba
Ak sa aj vám občas stáva, že vám zostane chlieb a na hrianky zrovna nemáte chuť,...

Nepečená gaštanová roláda
Celkom jednoduchý zákusok si vyčaríte z maslových sušienok, gaštanového pyré a mascarpone. Naša nepečená gaštanová...

Tvarohovo-kokosový dezert
Vlastne len tip na kombináciu chutí :) Také zdravé nebíčko v papuľke