Paprikovo - hubová nátierka na hrianky fotorecept
Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Papriku umyjeme, prekrojíme na polovice a zbavíme semienok. Rozložíme na pekáč a pri teplote 200° C pečieme cca 30 minút.
-
2
Horúcu papriku prikryjeme na 5 minút, aby sa sparila a dala ľahko ošúpať.
-
3
Veľkú cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a osmažíme na rozpálenom oleji.
-
4
Hlivu a šampiňóny (pomer a druh húb môže byť rôzny) nakrájame na plátky
-
5
a pridáme k cibuli. Na miernom ohni občas premiešame, kým huby nezhnednú a neodparí sa tekutina. Pridáme soľ a čierne korenie.
-
6
Na záver pridáme k hubám petržlenovú vňať a odstavíme. Huby necháme vychladnúť.
-
7
Do mažiara si dáme horčičné semienka
-
8
a rozdrvíme ich.
-
9
Ošúpanú papriku, huby a horčičné semienka preložíme do mixéra a rozmixujeme. Ak máte radi pikantné, pridajte aj chilli papričku. Hotovú nátierku preložíme do fliaš a uzatvoríme. Nátierku je možne aj sterilizovat.
P. S. @maryannb , podľa mňa netreba dlho sterilizovať, paprika je upečená, huby udusené, ja by som tak 10 min. maximálne, nech sa prichytia viečka.