Zemiaková knedľa s kyslou kapustou, údeným a špenátom
Tento recept je od mojej mamy a preto aj patrí k jednému najobľubenejšiemu jedlu. Pripravujem ho výlučne v nedeľu,samozrejme nie každú.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky ošupeme,pokrájamé osolíme a uvaríme.Po uvarení zemiaky podusíme a nechame vychladnúť.Ak sú zemiaky studené,pridáme vajcia, štípku soli,krupicu,a pridávame múku až pokým sa nam nevypracuje tuhé cesto.Zcesta potom vytvarujeme valčeky zhruba 10cm dlhé a široké 3,5cm.netreba zabudnúť na vriacu vodu,takže prd tým ako začneme pripravovať cesto tak si postavíme do väčšieho hrnca oslolenú vodu a až keď nám začne vrieť vtedy si pripravujeme cesto.Inak sa nám cesto vo vode rozpadne.
- 2
Rebierka posekáme,v hrnci si speníme cibuľku,osolíme,pridáme č.mletú papriku,a rebierka vložíme do hrnca ,pridáme rascu,č.mliete korenie popražíme a pridáme vodu,troška magi a necháme rebierka dusiť až pokým nezmeknu.
- 3
Kyslú kapustu posekáme na mänšie kúsky,na panvici speníme cibuľku ,osolíme a pridáme kapustu.Troška opražíme podlejeme vodou,pridáme štípku soli,č.ml.papriku,č.ml.korenie,bobkový list a dusíme zhrube cca 25-30 min.
- 4
Na panvici speníme na drobno posekaný cesnak pridáme zmrazený špenát a miešame až pokým sa nerozpustí,po rozpustení pridame magi,soľ,troška vegety a č.ml.korenie.Varíme na miernom ohni asi 20.min občas premiešame.Pred uoknčením pridáme za stáleho miešania smotanu povaríme ešte 1 minútku a môžeme podávať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu