Škvarkovo-orechové pagáčiky bez kysnutia fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 30. októbra 2013

Veľmi chutné, v mojom prevedení chrumkavé pagáčiky, ktoré nepotrebujú čas ani na kysnutie a ani na podkysnutie...vymiesiť, vyvaľkať, vykrojiť, pomazať a šup s nimi Zobraziť celý popisVeľmi chutné, v mojom prevedení chrumkavé pagáčiky, ktoré nepotrebujú čas ani na kysnutie a ani na podkysnutie...vymiesiť, vyvaľkať, vykrojiť, pomazať a šup s nimi do trúby...a prečo v mojom prevedení, lebo som škvarky ani orechy nepomlela, iba pokrájala na drobné kocočky...a skoro som nemala čo ani fotiť, ešte teplé z plechu začali miznúť...

40
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

cesto:
500 g
1 kl
2
250 g alebo krájané
50 g alebo mleté
10 g
250 ml
1/2 dl
Na potretie:
2 ks
Na posypanie:
 môžu byť aj drvené orechy




Postup

  1. 1

    Toto cesto je úplne jednoduché a vyžadaje iba čas na vymiesenie, potom stačí iba vykrojiť, potrieť vajcom, posypať a už sa aj pečú...Hladkú múku som preosiala...pripravila som si škvarky, ktoré som ja pokrájala na drobné kocky aj orechy...

    Škvarkovo-orechové pagáčiky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do pripravenej prosiatej múky som vysypala 1 lyžičku soli, pridala som pokrájané škvarky aj orechy a všetko som spolu zmrvila..

    Škvarkovo-orechové pagáčiky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    do zmrvenej hmoty som urobila jamku, pridala som 2 žĺtky,250ml. smotany...droždie som pomrvila do vlažného mlieka, ktorého je málo, iba 1/2 dl a pridala som 1 kl.cukru všetko som pomiešala, posypala hladkou múkou a nechala vykysnúť../ak sa s tým nechcete zabávať, stačí urobiť do múky jamku, dať droždie, cukor, zaliať vlažným mliekom a nechať iba chvíľku podkysnúť..a cesto som dobre vymiesila...pozn. už netreba pridávať viac múky...keď sa všetko spojí, je to akurátne cesto...dobre ho vymiesiť, aby sa nelepilo...

    Škvarkovo-orechové pagáčiky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    cesto som ihneď rozvaľkala...asi na hrúbku 1 cm. vykrajovanie som nefotila, lebo mi práve došli baterky...

    Škvarkovo-orechové pagáčiky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    do cesta som urobila kocky..vykrajovanie nie je fotené...ale chcem dodať, že po vykrojení pagáčika, som ho zobrala medzi dlane a pekne som ho sformovala a aj ťahala smerom na hor, aby neboli pagáčiky ploché...potom som ich potrela vajcom, posypala rascou..zvyknem posypať drvenými orechami, ale mala som málo času, lebo trúba už bola pripravená...na 200st...

    Škvarkovo-orechové pagáčiky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pagáčiky sa piekli 30 min.no zase som musela čakať, pokiaľ sa baterky dobijú a skoro som nemala čo fotiť, lebo začali z plechu ihneď miznúť...sú vynikajúce, chrumkavé...neviem aké sú s pomletými škvarkami a orechami, nerobila som ich ešte tak, lebo nám chutia tieto..

    Škvarkovo-orechové pagáčiky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    zostáva mi iba zaželať super pečenie a prajem dobrú chuť...

    Škvarkovo-orechové pagáčiky bez kysnutia (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

izabella929
Vynechala som mleté čierne korenie do cesta, dopíšte si to, ja to opravím...Ďakujem..
pusta
no to je recept hodný nasledovania, nenáročný a zároveň úžasne chutný.
a 5***** ti právom patrí :-)
eviana
@izabella929 , takýto recept na pagáčiky nepoznám, vyzerajú skvelo, ani sa nečudujem, že ani chladnúť nestíhali, sú fakt na zožranie :)
tiginko
výborný recept Izka, veľmi sa mi páči kombinácia oškarkov s orechami a jednoduchý postup. Keď bude príležitosť určite vyskúšam, mám odložených viac receptov na pagáčiky, ale tento je momentálne mojim favoritom... vďaka za recept
kika1212
Izabelka, výborné pagáčiky si ponúkla. Rýchle, škvarky + orechy, výborné a hlavne že sú odľahčené o tuk, ktorý sa obyčajne do cesta pridáva. Výborný recept, *****:)
afataga
asi mas doma nejakeho votrelca ked zacali miznut :-), ani sa nedivim, vyzeraju vyborne
kimlo
Take veru ja mozem...tie orechy su pre mna novinka, davam 5*
jerica
To vyzerá prudko jedléééé :-) určite kk :-)
elysa
skvelé- ja môžem orechy aj s mäsom, kk...
sracz
... nádherné voňavé „zátišie“ s chryzanténou a naviac s „plejádou“ chutí, milá @izabella929 ako ponuka šikovnej domácej pani!
mariamka
fantasticke, orechy mam, oskvarky zozeniem, myslim, ze budu miznut rovnako :) ulozene, *****
ivav
škvarkovo-ORECHOVÉ? Ešte som o takých nepočula, ale musia byť super, a tá vôňa.... mňam, v sobotu ich vyskúšame
garanco
...práve sa chystám do obchodu, kúpim škvarky a hneď budem piecť. Veľmi sa mi páči kombinácia: škvarky - orechy!!!
izabella929
Som veľmi rada, že sa vám tieto pagáčiky páčia...Veľmi pekne vám všetkým ďakujem za mlé komentáre...)Verím, že ak ich upečiete, dáte mi o tej chuti vedieť...ďakujem...
garanco
Upečené, takmer už zjedené. Sú výborné, ďakujem za recept, určite ich upečiem zas!
izabella929
@garanco..presne toto sa stalo aj mne, skoro som nestihla fotenie...ale m usím sa ti priznať, že mi vypadli teraz slzy,,,,šťastia,,,, strašne sa teším, že vám chutili.-)))Bože, ďakujem.-))) a Tebe ďakujem pekne za vyskúšanie môjho receptu.-)
1x jarca
salinka
No čo už ty nevymyslíš....:-) Vyzerajú veľmi dobre a zdá sa, že rýchlo pripravené, aj zjedené:-)
nesi
Už sú v KK budem skúšať a určite sa budú páčiť a chutiť
arja
@Izabella929 (30.1.2017 19:31)

Milá Izabella, do soboty som nevydržala , a tak sú pagáče
upečené, oškvarky aj orechy som tiež posekala, posypala som ich tvrdým syrom, majú vynikajúcu chuť
príjemne chrumkajú, čo mám rada a zaraďujem ich v tomto zložení,
do môjho repertoára,chutia celej rodine, ďakujem


1x radost
izabella929
@arja , veľmi pekne ďakujem za vyskúšanie receptu a teším sa, že nie posledný krát boli dnes na vašom stole.-)úprimne ďakujem i za foto...som presvedčená, že krájané škvarky aj orechy dajú pagáčikom ten pravý šmrnc..posýpam tiež všeličím, ale keď chcem sypať na niečo upečené syr, sypem ho už teraz iba na horúce práve vytiahnuté z trúby..vždy, ale vždy syr zmiešam so štipkou múky,syr zostane na koláčoch krásne cvernový, neroztečie aj vďaka štipke múky..možno táto rada poslúži mnohým gazdinkám...nepáči sa mi roztečený ztvrdnutý syr na jedle..prajem ti ešte veľa kulinárskych zážitkov.)
alena77
@izabellka929 ďakujem za rýchly a skvelý recept. Dnes mi úplne padol vhod. Pridala som trochu ražnej múky. Preto ich asi nemám také krásne vysoké
1x haji
izabella929
@alena77 , ďakujem pekne za vyskúšanie receptu..) fígeľ bude asi v mojom postupe po vykrojení pagáčikov..ja ich robím vždy tak,že keď ich vykrojím, zoberiem si pagáčik medzi boky dlaní a formujem ich točivým spôsobom a tým ich vlastne i ťahám smerom hore..pagáčiky zostanú tak, ako som ich sformovala..čiže pekne vysoké..ani pri pečení nesadnú, ale toto je iba pre výšku pagáčikov, nie pre ich vynikajúcu chuť..kto chce urobí si tento môj fígeľ a kto nie , nebude sklamaný..tvoje sú krásne a určite vám chutili..orechy dávajú zvláštnu chuť, lebo sa opražia pri pečení a všetko spolu je chrumkavé..hlavne ich nenatieraj vajcom na plechu, kvapky vajca pod pagáčikom bránia naskočeniu cesta do výšky..veľa šťastia Alenka pri pečení.-)
tiginko
po všetkých receptoch na výborné oškvarkové pagáčiky je tento u nás jednoznačne TOP. Pre mňa jednoznačný bonus - za dve hodiny sú hotové od váženia surovín až po upečenie, teda ak robíte len jednu dávku. Absolútne na špičke s rýchlym spracovaním, chuťou sú mimoriadne obľúbené zrejme kvôli pridaným orechom (pozor na alergikov). Najobľúbenejšie sú pozliepané odkrojky, lebo sa neunúvam so znovurozvaľkaním, len pospájam odkrojky do neforemného útvaru. Moja vychytávka: do vajíčka na potretie primiešam sezamové semienka. Vyhnem sa tak opadávaniu semienok po upečení. Ďakujem Izka prvý krát, ale už má za sebou veľa repríz




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia