Škvarkovo-orechové pagáčiky bez kysnutia fotorecept
Foto: izabella929
Veľmi chutné, v mojom prevedení chrumkavé pagáčiky, ktoré nepotrebujú čas ani na kysnutie a ani na podkysnutie...vymiesiť, vyvaľkať, vykrojiť, pomazať a šup s nimi Zobraziť celý popisVeľmi chutné, v mojom prevedení chrumkavé pagáčiky, ktoré nepotrebujú čas ani na kysnutie a ani na podkysnutie...vymiesiť, vyvaľkať, vykrojiť, pomazať a šup s nimi do trúby...a prečo v mojom prevedení, lebo som škvarky ani orechy nepomlela, iba pokrájala na drobné kocočky...a skoro som nemala čo ani fotiť, ešte teplé z plechu začali miznúť...
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
cesto: | |
500 g |
|
1 kl |
|
2 |
|
250 g alebo krájané |
|
50 g alebo mleté |
|
10 g |
|
250 ml |
|
1/2 dl |
|
Na potretie: | |
2 ks |
|
Na posypanie: | |
môžu byť aj drvené orechy |
|
Postup
-
1
Toto cesto je úplne jednoduché a vyžadaje iba čas na vymiesenie, potom stačí iba vykrojiť, potrieť vajcom, posypať a už sa aj pečú...Hladkú múku som preosiala...pripravila som si škvarky, ktoré som ja pokrájala na drobné kocky aj orechy...
-
2
do pripravenej prosiatej múky som vysypala 1 lyžičku soli, pridala som pokrájané škvarky aj orechy a všetko som spolu zmrvila..
-
3
do zmrvenej hmoty som urobila jamku, pridala som 2 žĺtky,250ml. smotany...droždie som pomrvila do vlažného mlieka, ktorého je málo, iba 1/2 dl a pridala som 1 kl.cukru všetko som pomiešala, posypala hladkou múkou a nechala vykysnúť../ak sa s tým nechcete zabávať, stačí urobiť do múky jamku, dať droždie, cukor, zaliať vlažným mliekom a nechať iba chvíľku podkysnúť..a cesto som dobre vymiesila...pozn. už netreba pridávať viac múky...keď sa všetko spojí, je to akurátne cesto...dobre ho vymiesiť, aby sa nelepilo...
-
4
cesto som ihneď rozvaľkala...asi na hrúbku 1 cm. vykrajovanie som nefotila, lebo mi práve došli baterky...
-
5
do cesta som urobila kocky..vykrajovanie nie je fotené...ale chcem dodať, že po vykrojení pagáčika, som ho zobrala medzi dlane a pekne som ho sformovala a aj ťahala smerom na hor, aby neboli pagáčiky ploché...potom som ich potrela vajcom, posypala rascou..zvyknem posypať drvenými orechami, ale mala som málo času, lebo trúba už bola pripravená...na 200st...
-
6
pagáčiky sa piekli 30 min.no zase som musela čakať, pokiaľ sa baterky dobijú a skoro som nemala čo fotiť, lebo začali z plechu ihneď miznúť...sú vynikajúce, chrumkavé...neviem aké sú s pomletými škvarkami a orechami, nerobila som ich ešte tak, lebo nám chutia tieto..
-
7
zostáva mi iba zaželať super pečenie a prajem dobrú chuť...
a 5***** ti právom patrí :-)
Výborné zloženie, v sobotu pečiem
Milá Izabella, do soboty som nevydržala , a tak sú pagáče
upečené, oškvarky aj orechy som tiež posekala, posypala som ich tvrdým syrom, majú vynikajúcu chuť
príjemne chrumkajú, čo mám rada a zaraďujem ich v tomto zložení,
do môjho repertoára,chutia celej rodine, ďakujem