Likérové špice so stužovačmi šľahačky Liana
Foto: potravinarskavyrobaliana
príprava
Suroviny
Piškóty: | |
110 g (bezlepková múčna zmes na cestoviny a múčne jedlá) |
|
1 bal. |
|
3 ks |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
Čokoládový krém: | |
600 ml |
|
100 g |
|
Likérová plnka: | |
200 ml |
|
5 PL |
|
2 KL |
|
Čokoládová poleva: | |
300 g |
|
75 g |
|
Postup
-
1
PIŠKÓTY: Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do peny. Do žĺtkovej peny primiešame Universal mix a Zlatý krém. Na záver zľahka pridáme tuhý sneh. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a dávkujeme kruhy podľa požadovanej veľkosti likérových špicov na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme pri 180 °C 10 - 12 minút. Piškóty necháme vychladnúť.
- 2
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA: Čokoládu a tuk zahrejeme v mikrovlnnej rúre na cca 1 minútu. Dobre premiešame. Povrch upečených a vychladnutých piškót ponoríme do čokoládovej polevy a necháme stuhnúť.
- 3
ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: Šľahačku krátko prešľaháme do polotuha. V 100 ml vody rozmiešame Stabilizátor - stužovač šľahačky čokoláda. Ihneď všľaháme do polovyšľahanej rastlinnej šľahačky.
- 4
Čokoládový krém dáme do cukrárskeho vrecka s likérovou špičkou a dávkujeme na piškóty. Necháme 15 minút v chladničke. Medzitým pripravíme likérovú plnku.
- 5
LIKÉROVÁ PLNKA: Stabilizátor - stužovač šľahačky vaječný likér vsypeme do mlieka, prešľaháme, pridáme 2 KL Šľahačkové potešenie a krátko prešľaháme.
- 6
Špice vyberieme z chladničky a do otvorov, ktoré nám vznikli dávkujeme likérovú plnku. Uzavrieme čokoládovým krémom pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Necháme stuhnúť v chladničke 15 minút.
- 7
Stuhnuté špice ponoríme do pohára s čokoládovou polevou a necháme ešte zatuhnúť.
- 8
Pre klasickú verziu s pšeničnou múkou zameníme Universal mix za hladkú múku alebo použijeme piškóty z obchodu.
Tiež likérové špice:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu