Slané chuťovky
Slané chuťovky

Tvarohové krekry fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 4. februára 2018

A ďalší fantastický recept na slané pečivko k vínku alebo len tak, ktorý som musela vyskúšať a neoľutovala som. Odporúčam.

10-20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
250 g
250 g
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny - ale tu som už tvaroh dala do misky, preto je otvorený - len aby ste videli, aký som použila.

    Tvarohové krekry (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z múky, tvarohu a masla si vypracujeme cesto. Pri miesení som ale ešte pridávala múku, celkom som pridala asi 3 1/2 PL. Pokiaľ si nastrúhame syr, rozšľaháme vajíčko a pripravíme pracovnú dosku, môžete ho dať na tú chvíľku do chladničky.

    Tvarohové krekry (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď to všetko máme pripravené cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme ho asi na 3 - 4 mm.

    Tvarohové krekry (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Natrieme rozšľahaným vajíčkom.

    Tvarohové krekry (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Posypeme dobre postrúhaným syrom, ktorý sme si postrúhali na jemnejšie. Použite naozaj údený syr, lebo v ceste nie je soľ, aby neboli bez chuti. Ten syr tomu dá výbornú chuť.

    Tvarohové krekry (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakrájame na pásiky.

    Tvarohové krekry (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pásiky porozkrajujeme na trojuholníčky alebo môžete aj na štvorčeky, ako chcete a preložíte na plech vyložený papierom na pečenie. Takto pripravené dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov asi 20 minút. No tu si už každá sledujte svoju rúru.

    Tvarohové krekry (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečené.

    Tvarohové krekry (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    No a tu sú upečené všetky. Mala som za tri a pol plechu.

    Tvarohové krekry (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ak vyskúšate dúfam, že Vám budú chutiť.

    Tvarohové krekry (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

luss44
určite sú výborné, dala by som si. Aj keď je syr navrchu slaný, nechýba v ceste tá soľ?
sonulienka
@Luss44 - aj mňa nutkalo cesto posoliť ale ver, že keď dáš údený syr soľ nebude chýbať. Iba ak by ste mali radi naozaj veľmi veľmi slané. Ale inak sú výborné aspoň teda nám tam soľ nechýba a ako vidíš na foto je cesto na husto posypané syrom. Som rada, že som odolala pokušeniu cesto posoliť. Veď vyskúšaj a uvidíš. Ďakujem za komentár.
luss44
@Sonulienka (4.2.2018 16:11)

verím, niekedy skúsim neosoliť. Údený syr mám osvedčený do takýchto slaných drobností, dá výbornú chuť.
laurisia
Výborné. Ja ich síce častejšie robím s bryndzou, ale tvarohové sú tiež mňam.
bubaya
Presne do rany mi prišli tieto krekry, Sonulienka, akoby si vedela, že budem musieť na sstredu napiecť niečo slané k vínu. Toto je, verte mi, najlepší a najjednoduchší recept na slané pečivo - a ja som naň úplne zabudla. Pritom som ich kedysi na každú príležitosť piekla. Vždy som robila tyčinky, a tie boli také všelijaké. Tie trojuholníčky sa mi páčia, také upečiem.
haji
Povedené krekty, fotogenické a určo výborné! Jsi šikulka, milá @Sonulienka , krásný den přeji! Díky za fajnový receptík.
motyka
Chcela by som ich upiecť. Určite sú v ten deň vynikajúce.@Sonulienka - aké sú na druhý deň?
Chválim aj vynikajúci popis a pekné prestieranie.