Zelerovo-jablková polievka

redakcia - fotkaredakcia, 13. júla 2009

PL masla zeler nakrájaný na malé kúsky PL brandy alebo koňaku 0,5 l zeleninového vývaru 0,5 l mlieka jablko nové korenie bobkový list soľ čierne korenie

Suroviny

 PL
 PL
5 dcl
5 dcl




Postup

  1. 1

    Maslo roztopíme, pridáme zeler a na miernom ohni opražíme.

  2. 2

    Zalejeme brandy, prilejeme vývar, mlieko, bobkový list a hnedé korenie a varíme, kým je zeler nezmäkne.

  3. 3

    Polovicu hmoty spolu s bobkovým listom a novým korením vyberieme a zvyšok rozmixujeme.

  4. 4

    Pridáme jablko(ošúpané a pokrájané na malé kúsky), povaríme ďalších 10 minút, osolíme, okoreníme a podávame.

Diskusia k receptu

Vymazať
pivonka
Vynikajúca polievka! Ľahká na chuť aj prípravu a veľmi chutná. Dnes som raz nevedela, čo uvariť - a vidíte - jednoduché prísady, všetko som mala doma. Akurát som nedala brandy, bála som sa, čo to urobí. Zato som prikyslila citrónom a výsledok ma fakt potešil. Doporučujem!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia