Dusené žabie stehienka fotorecept

Peter Petráš
executive chef reštaurácií Flamender v Bratislave , 12. augusta 2016
Dusené žabie stehienka (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
40 g
50 g
8 g
3 g
100 g
50 ml
100 ml
3 g
200 g
2 g
100 g




Postup

  1. 1

    Na rozpálenom oleji opečieme žabie stehienka.

    Dusené žabie stehienka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme nasekaný cesnak, cibuľu, čili, podlejeme bielym vínom a dusíme.

    Dusené žabie stehienka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou, korením, citrónovou šťavou, kôrou a zjemníme maslom. Podávame s chlebom.

    Dusené žabie stehienka (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

bembo
Žaba je živočích,ktorý sa živí hmyzom tak ako aj pstruh muškami.keď je pstruh obľúbená pochúťka,prečo by nemali byť aj žabie stehienka.určite by som to ochutnal.ako chlapec som nachytal rakov v potoku a potom sme si ich v pahrebe piekli.vtedy ešte neboli chránené,a bolo ich v potokoch ako maku




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia