Palacinky s ovocím ako špíz fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 4. júna 2011
Palacinky s ovocím ako špíz (fotorecept)
Foto: tatranka

Keďže neviem flambovať a pred flambovaním mám rešpekt,vymyslela som si takéto opekané palacinky s ovocím,ktoré keď skaramelizujú po úprave,veľmi mi pripomínajú flambované.

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3/4 litra
200 g
štipka
2 celé
pol
na vysmážanie
70 g
veľká lyžica
10 ks  čerstvé
1 ks čerstvý
10 bobul čerstvé,väčšie
hrsť,nasekať
potrieť palacinky

Postup

  1. 1

    Suroviny .

    Palacinky s ovocím ako špíz (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z cesta,do ktorého dáme,mlieko,múku soľ,vajíčka a postrúhaného pol jabka,vysmážame palacinky.

    Palacinky s ovocím ako špíz (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Palacinku necháme vychladiť

    Palacinky s ovocím ako špíz (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Umyté ovocie,ktoré budeme potrebovať.

    Palacinky s ovocím ako špíz (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Studenú palacinku potrieme jahodovým lekvárom a uložíme na ňu na tenko pokrájanú jahodu.Položíme na ňu druhú palacinku.Tú na tenko potrieme len lekvárom.

    Palacinky s ovocím ako špíz (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Palacinku stočíme a pokrájame asi na trojcentimetrové plátky,ktoré striedavo navlečieme na pol drevenej špajle s ovocím.Špíz je pripravený na opečenie.

    Palacinky s ovocím ako špíz (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na palacinkárke si rozpustíme maslo.

    Palacinky s ovocím ako špíz (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridáme doň lyžicu medu a necháme ho prevrieť-skaramelizovať.Utvorí sa nám hnedá karamelová pena.

    Palacinky s ovocím ako špíz (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Do nej povkladáme palacinkové špízy.

    Palacinky s ovocím ako špíz (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Opečieme s každej strany.

    Palacinky s ovocím ako špíz (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Ovocie,ktoré zostalo,tiež v tomto karamely opečieme a podávame spolu ku palacinke.Karamelom ešte polejeme špíz.

    Palacinky s ovocím ako špíz (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na koniec ešte horúce špízy zasypeme posekanými vlašskými orechami.

    Palacinky s ovocím ako špíz (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Naservírované a veľmi chutné.

    Palacinky s ovocím ako špíz (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

lilinka24
vyzerajú super; keď budem nabudúce robitť palacinky, tak určite vyskúšam :)
hubata
Ježiší @tatranka - nielen že ľúbim horalky, tatranky - ešte aj tvoje recepty. A tieto palaciny nemajú chybu. Musia byť strašne dobré a voňavééé ! Ukladám.
tatranka
@hubat á,ďakujem ti za tvoje krásne vyznanie.Všetko je tak,ako píšeš.Sú chutné aj voňavé.
kata50
Ovocie, karamel, orechy... no kto by odolal ??? :-)))
frezia68
Už cítim tú vôňu,aj chuť....flambované som jedla len v reštike,a Tvoj recept iste vyskúšam :-)))
elisticka
super napad to by chutilo aj vnucikom:-)) musim posteklit ich chutove bunky:-)))
babidka
no , viem si uplne zivo predstavit ake je to asi fajne a urcite to urobim hned , ako budu nase jahody ...:-) Na flambovanie ani ja nemam odvahu ale myslim si , ze takto to bude este lepsie :-) aspon mozem pomaskrtit tu fajnu stavicku co ostane na panvici :-)))))))
dogagador
ja palacinky nemusim, ale na toto sa nahovorit dam, vyzera to tak super, ze by som Ta poslala do sutaze o rad "zlatej varesky" !
sladkacokolada
dnes som si povedala, že dám sladkú bodku za večerou ( k obedu som nestihla ) a vybrala som si tvoje palacinky, musím pochváliť sú vyborné a všetkým chutili, ďakujem za recept:)
tatranka
Ďakujem za milé komentáriky a za celkom pekný titul -@v ýmyselník-páči sa mi.
honestka
@Tatranka : nemusis sa bat flambovania.
skus tak, ze si das iba 1zlozenu palacinku a polej 1/4 lyzicky likeru; ak mas plyn sporak-nahni panvicu a alkohol sa zapali ak nie- skus najprv s dlhou zapalkou. z takeho maleho mnozstva sa ti nestane velky plamen.
= Ale na druhej strane ta to dotiahlo k novemu sposobu podavania a ako vidis uspesne. aj moj manzel si na nich pochutil.
tatranka
@honestka ďakujem za radu ku flambovaniu.Vieš,ja som to už skúšala ale vždy sa toho ohňa akosi bojím.Takže preto som premýšľala,ako to nahradiť.Som rada,že manželovi palacinky chutili.My už teraz robíme len tieto opekané s rôznym ovocím.
jerica
@tatranka no už som tu,na chvíľu - spraviť palacinku zaujímavú a tak chutnú to by ma nenapadlo,keď budem robiť palacinky určite si vyskúšam na Tvoj spôsob , spestrenie jedla vždy poteší zas som o niečo múdrejšia , ďakujem za perfektné nápady ktoré sa vždy hodia OKO sa vždy poteší , to čo poradila @honestka ako flambovať doma je zas jedna z jej vynikajúcich rád,jej rady sú ako nevysychájuca studnica ktorá vždy uhasí smäd aj keď ten smäd je po dobrých radách .
tatranka
@jerika ,teším sa,že som o päť troškou zaujala.Áno poradila mi @honestka ,no potrebovala by som takú podporu doma pri sebe,aby som tú odvahu nabrala.Možno niekedy...

Zaujímavé video z archívu TV Varecha