Foto: tatranka
Keďže neviem flambovať a pred flambovaním mám rešpekt,vymyslela som si takéto opekané palacinky s ovocím,ktoré keď skaramelizujú po úprave,veľmi mi pripomínajú flambované.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3/4 litra |
|
200 g |
|
štipka |
|
2 celé |
|
pol |
|
na vysmážanie |
|
70 g |
|
veľká lyžica |
|
10 ks čerstvé |
|
1 ks čerstvý |
|
10 bobul čerstvé,väčšie |
|
hrsť,nasekať |
|
potrieť palacinky |
|
Postup
-
1
Suroviny .
-
2
Z cesta,do ktorého dáme,mlieko,múku soľ,vajíčka a postrúhaného pol jabka,vysmážame palacinky.
-
3
Palacinku necháme vychladiť
-
4
Umyté ovocie,ktoré budeme potrebovať.
-
5
Studenú palacinku potrieme jahodovým lekvárom a uložíme na ňu na tenko pokrájanú jahodu.Položíme na ňu druhú palacinku.Tú na tenko potrieme len lekvárom.
-
6
Palacinku stočíme a pokrájame asi na trojcentimetrové plátky,ktoré striedavo navlečieme na pol drevenej špajle s ovocím.Špíz je pripravený na opečenie.
-
7
Na palacinkárke si rozpustíme maslo.
-
8
Pridáme doň lyžicu medu a necháme ho prevrieť-skaramelizovať.Utvorí sa nám hnedá karamelová pena.
-
9
Do nej povkladáme palacinkové špízy.
-
10
Opečieme s každej strany.
-
11
Ovocie,ktoré zostalo,tiež v tomto karamely opečieme a podávame spolu ku palacinke.Karamelom ešte polejeme špíz.
-
12
Na koniec ešte horúce špízy zasypeme posekanými vlašskými orechami.
-
13
Naservírované a veľmi chutné.
skus tak, ze si das iba 1zlozenu palacinku a polej 1/4 lyzicky likeru; ak mas plyn sporak-nahni panvicu a alkohol sa zapali ak nie- skus najprv s dlhou zapalkou. z takeho maleho mnozstva sa ti nestane velky plamen.
= Ale na druhej strane ta to dotiahlo k novemu sposobu podavania a ako vidis uspesne. aj moj manzel si na nich pochutil.