Cviklovo-zemiakový šalát s kyslou smotanou

michelle26 - bez fotkymichelle26, 4. marca 2017

Jednoduchý a chutný šalát, vhodný aj ako hlavné jedlo. Milujem cviklu na všetky spôsoby :)

6-8
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

1 kg
0,5 kg
30 dkg
30 dkg (alebo saláma)
4 ks
2 bal
1 PL




Postup

  1. 1

    Ako prvé si uvaríme v šupke cviklu, zemiaky a vajíčka. Po vychladnutí všetko ošúpeme, nakrájame na kocky/obdlžníčky. Ďalej pridáme rovnako nakrájanú šunku alebo salámu a syr. Kyslé uhorky (množstvo podľa chuti) nakrájame nadrobno.

  2. 2

    Pridáme 2 kyslé smotany a všetko dobre premiešame. Podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme ocot. Ozdobila som vlašskými orechmi.

  3. 3

    U nás to bolo hlavné jedlo. Podávala som s opečeným chlebíkom. Vandlík plný šalátu veľmi rýchlo zmizol :)

Diskusia k receptu

mitzy
Podobný som už jedla, bol výborný. Ukladám si a skúsim podľa teba ;)
kakao
Súhlasím, cvikla je pokladom kuchyne, často nedoceneným. Šalát fajn, robievam takmer rovnako, len bez eidamu. :-)
1x kakao




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia