Vianočka bez kysnutia
Foto: hame
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 °C. Tvaroh roztlačíme, vmiešame doň 3 vajcia a postupne prisypávame múku. Pridáme prášok do pečiva, kandizovanú pomarančovú kôru, vanilkový extrakt, citrónovú kôru, 70 g mandlí, cukor, olej, likér a vypracujeme cesto.
- 2
Rozdelíme si ho na: 4 diely pre základňu, 3 menšie diely a 2 najmenšie diely a zo všetkých urobíme valčeky.
- 3
Zvyšné vajce rozdelíme na bielok a žĺtok na potretie.
- 4
Upletieme si 4 diely základne. Začíname od stredu a valčeky poriadne sťahujeme. Akonáhle je vrkoč hotový, hranou ruky ho sploštíme a potrieme bielkom.
- 5
Rovnakým spôsobom upletieme vrkoč aj z 3 dielov, položíme na základňu, sploštíme a potrieme bielkom. Vrkoč z 2 dielov spletieme a položíme na vrch vianočky. Rovnako potrieme bielkom.
- 6
Celú vianočku potrieme žĺtkom a posypeme zvyšnými mandľami.
- 7
Do vianočky zvrchu napicháme špajdle, aby sme ju zafixovali a dáme ju piecť na 50 minút do zlatista.
- 8
Necháme vychladnúť a posypeme cukrom. Nakrájame a jednotlivé plátky potierame pomarančovou marmeládou.
Tiež vianočka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu