Proteínové placky fotorecept

katka90 - fotkakatka90, 3. marca 2013
Proteínové placky (fotorecept)
Foto: katka90

Inšpirovala som sa receptom od Rous5 na Tvarohovú fitness pochúťku, ale upravila som si prísady podľa toho čo som mala doma, a podľa toho Zobraziť celý popisInšpirovala som sa receptom od Rous5 na Tvarohovú fitness pochúťku, ale upravila som si prísady podľa toho čo som mala doma, a podľa toho koľko bielkovín a sacharidov potrebujem :D Ako prílohu som si urobila ovsenú kašu, ale dajú sa jesť aj len tak samé. Ja som tú kašu potrebovala aby som dokopy mala na deň 100 g sacharidov. Všetky placky z tejto dávky cesta majú spolu zhruba 60 g bielkovín a 30 g sacharidov (bielkoviny z vločiek som nezarátala).

5
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
75 g
1 ks
20 g
30 g
podľa chuti
podľa chuti  (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Tu sú nachystané suroviny. Tvaroh som použila ten jemný nízkotučný, hrudkovitý som nemala. Kvôli nemu bolo cesto úplne riedke, ale nevadí. Vanilkovú arómu nemusíte dávať, ja som ju dala len preto, lebo som mala chuť na niečo naozaj vanilkové. Proteín je tiež vanilkový, ale určite to nepokazíte ani inou príchuťou. Ja niekedy vyskúšam aj čokoládový.

    Proteínové placky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ovsené vločky som si asi hodinku vopred namočila do studenej vody. Vajce som vyšľahala s vanilkovou arómou. Cottage som zmiešala s tvarohom a sladidlom.

    Proteínové placky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tvarohovú zmes zmiešame s vajíčkom.

    Proteínové placky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom pridáme ovsené vločky.

    Proteínové placky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tu je hotové "cesto". Je naozaj dosť riedke. Ak sa vám podarí hustejšie, tak to vôbec nevadí :D

    Proteínové placky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto dáme na plech s papierom na pečenie. Ja som si na deň naplánovala 5 porcií, tak som si urobila 10 placiek, na každú porciu 2. A bola to aj taká akurát veľkosť.

    Proteínové placky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C asi 20 minút. Po tomto čase placky vyzerali ako tuhší puding, tak som ich asi ešte ďalších 20 minút nechala "sušiť" vo vypnutej rúre. Na tomto obrázku sú už hotové.

    Proteínové placky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Placky necháme trošku vychladnúť a keď sa dajú chytiť, odlepíme ich z papiera na pečenie a hotovo :)

    Proteínové placky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    K plackám som si urobila ešte ovsenú kašu klasickým postupom - za stáleho miešania som rozvarila vločky vo vode. Pridala som sladidlo a 2 lyžičky čokoládového proteínu (len pre chuť) a nakoniec posypala kakaom.

    Proteínové placky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

rawrrr
Heh tak už viem čo zajtra na raňajky ;-D Vyzerá to výborne:)
martamm
Katka90, ten protein nepoznám, môžeš ho bližšie opísať a napísať, kde ho dostanem kúpiť? Ďakujem :)
katka90
protein kupis v obchode s doplnkami vyzivy. ja som pouzila Gold Standard od Optimum Nutrition, poslednych 20 g co som mala :D preto len 20 g je v recepte... :D ale to je taky drahsi, na varenie a pecenie moze byt aj menej kvalitny. je to srvatkova bielkovina, ja to pre ludi co to vobec nepoznaju prirovnavam k susenemu mlieku, len to nie je laktoza ale bielkovina :)
katka90
inak tieto placky aj chutia super, vobec nie ako niektore tie dietne vytvory co skusam, chuti to ako prepecena tvarohova plnka :) a aj tie vlocky v tom sa mi velmi pacia, akurat som dojedla jednu porciu :D a urcite aj povodny recept je vyborny, aj ten skusim niekedy.
martamm
Katka, dakujem, urcite si ho kupim a urobim tvoje placky :)