Brokolicová nátierka

irenaw - fotkairenaw, 17. januára 2013
Brokolicová nátierka
Foto: irenaw
20 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 - 2 strúčiky
podľa potreby
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Dáme variť vodu. Pripravíme si misu s ľadovou vodou. Menšiu hlávku brokolice umyjeme, očistíme a pokrájame na menšie kusy.

  2. 2

    Vhodíme do vriacej vody a varíme 5-7 minút. Rýchlo preložíme do ľadovej vody a necháme vychladnúť. Osušíme a vložíme do mixéra.

  3. 3

    Pridáme rozotretý cesnak a soľ. Mixujeme pokým nie je brokolica dôkladne rozmixovaná. Za stáleho mixovania prilejeme tenkým pramienkom trochu oleja. Dávam ho od oka. Ochutnajte, uvidíte, koľko vám vyhovuje. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

danielas
Suprová. Takú máme radi. Ja pridávam niekedy aj nivu.
miamia
brokolicovu som este neskusala, vdaka za inspiraciu... :)
snezienka11
Naozaj zaujímavé. :) Keď ju budem robiť, pridám do nej maslo alebo bambino aby to bolo trochu tuhšie a chuť aby bola jemnejšia. Výborná inšpirácia, ďakujem :)
irenaw
@snezienka11 upravíš si ako vám chutí, neviem o nátierke, ktorá by nemala v každej domácnosti aspoň trošku inú podobu :-) ďakujem za komentáre
medulienka122
dobrý nápad, ako "dostať" do seba brokolicu, jem ju namiesto mliečnych výrobkov kvôli vápniku, a to je jeden zo spôsobov, ako ju pripraviť, ďakujem za recept
julica
Uz som ju urobila, nedala som cesnak, ale vlasske orechy. Vdaka za popud, je fajna
marianne
@irenka tak mala som vcera veceru: pre moje chutove bunky balada,cista, nicim nekazena chut so zemlickami od @tizian1cat.Ta ma vo svojich receptoch fakt pekarenske nebo.Ale musela som ju rozdelit na dve polovice a do druhej polovice nakrajat sunku,syr a vajicka,lebo pre toho mojho to bolo moc zelene a moc zdrave:-))) takze spokojnost na oboch stranach.Dakujem.Smer chlievik stalice.
irenaw
@marianka presne toto sa aj mne páčilo, tá čistá chuť. dobre si sa vynašla s "vylepšenou" verziou ;-). som rada, že si spokojná.
basenka123
tá nátierka vyzerá super, len ma zaujal aj ten chlebík na obrázku, smiem sa opýtať to je kúpny či doma upečený ?, lebo niečo z neho vytrča ale neviem identifikovať čo :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia