Čerešňové clafoutis fotorecept

andurejka - fotkaandurejka, 18. októbra 2011
Čerešňové clafoutis (fotorecept)
Foto: andurejka

Clafoutis... S vôňou francúzskeho vidieka. Dalo by sa povedať, že je podobný našej bublanine. Robieval sa z čiernych čerešní, neodkôstkovaných, dokonca so stopkou. Dnes Zobraziť celý popisClafoutis... S vôňou francúzskeho vidieka. Dalo by sa povedať, že je podobný našej bublanine. Robieval sa z čiernych čerešní, neodkôstkovaných, dokonca so stopkou. Dnes existuje obrovské množstvo obmien, verím, že vyskúšame aj nejaké iné. Nesmiem zabudnúť podotknúť, že moja pomocníčka je nie len šikovná, ale prináša do kuchyne smiech a radosť.

15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

3 PL
3 PL
3
120 ml
 na vymastenie pekáča




Postup

  1. 1

    Umyté čerešne sme si kvôli najmenšiemu členovi domácnosti odkôstkovali.

    Čerešňové clafoutis (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom sme ich poukladali na dno dobre pomaslovanej menšej formy, a zaliali cestom vymiešaným zo všetkých surovín naraz.

    Čerešňové clafoutis (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A šup, šup do trúby na 25 min na 180°C.

    Čerešňové clafoutis (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A na prípravu jednoduchá dobrota, trošku nezvyčajná, ale voňavá a sladká, bola na svete :)

    Čerešňové clafoutis (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

dorisa
to by bolo niečo pre mňa... so stopkami, a keby ešte aj s kôstkami:) To by bola rýchlovka. Pekný koláčik, páči sa mi.
evusik
pekný koláčik, hlavne rýchlovka len treba počkať na budúcu úrodu alebo použiť kompót.... s takou krásnou pomocníčkou ide robota určite od ruky :-)
celero
krásne fotky... recept určite niekedy vyskúšam :)
evanaaa
Čo je krajšie - ten koláčik, alebo kucháročka? J aby som povedala, že to prvé bude iste chutné a krásne to druhé. No a ešte dobre pocukrovať, myslím, to prvé......
silvia68
Ďakujem krásne za príspevok do mojej rubriky koláčov, ktorých doba prípravy je zaručene kratšia ako doba zjedenia. Pri mojich chlapoch nevyhnutná podmienka. Len čerešní na vykôstkovanie im musím dať dvojnásobné množstvo, polovičku zjedia. Zajtra ho pečiem.
diabambulka
super pomocníča a krásne fotky:-))) to by sa hodilo do časopisu Varecha, kde odmeňujú šikovných kuchárov ...
akeber
to sa pečie keď je taká šikovná pomocníčka :-)) pekný koláčik
maartina
...jednoduché, rýchle a určite aj výborné, ukladám ...s takou šikovnou pomocníčkou sa Ti dobre pečie :)
@2010 ...tvoj recept na spomínaný koláčik mám tiež uložený, zaujal ma hlavne preto, že je iný než naše klasické bublaniny a tiež preto, že rada skúšam niečo nové nepoznané neokukané :) ...nedaj sa odradiť takými komentármi od osôb, kt. vedia len kritizovať a odpíšu recept na plnej čiare, ešte k tomu ani žiadny recept nepridajú ...to už je fakt sila!
dogagador
@maartina : kolko ludi, tolko chuti a nie kazdy ma tu zrucnost vykuzlit dobrotku, niekto ma dokonca talent znicit super dobre veci, ono sa lahko kritizuje. kto nic nerobi, nic nepokazi :-)
kikkus
@2010 nechápem, prečo sa nechávaš znechutiť jedným negatívnym komentárom... Takisto nechápem, prečo si niektorí ľudia nevedia odpustiť neustály negativizmus. Ja rada skúšam nové veci a aj nové recepty a rada si nechám poradiť alebo sa niečím inšpirovať. No a čo sa týka inšpirácie k vareniu a pečeniu, táto stránka je ideálna :)
andurejka
ďakujem vám krásne za vaše milé komentáre, veľmi si ich vážim :)) už teraz mám vďaka nim chuť pridávať nové a nové recepty :)
@2010 : vôbec sa pre takéto slová od zle naladených ľudí netráp.. viem si predstaviť, že niekomu táto chuť nesadne, je to naozaj iný tip koláča, ale prečo kvôli tomu písať takéto komentáre? Tvoja verzia vyzerá takisto lákavo, mňam :)
@silvia68 : tak ako, Silvi? vydaril sa? a chutil, hoci to nie je naša slovenská bublaninka?
cica2
lákavý a krásny recept a malá pomocníčka je zlatunká:)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia