Foto: andurejka
Clafoutis... S vôňou francúzskeho vidieka. Dalo by sa povedať, že je podobný našej bublanine. Robieval sa z čiernych čerešní, neodkôstkovaných, dokonca so stopkou. Dnes Zobraziť celý popisClafoutis... S vôňou francúzskeho vidieka. Dalo by sa povedať, že je podobný našej bublanine. Robieval sa z čiernych čerešní, neodkôstkovaných, dokonca so stopkou. Dnes existuje obrovské množstvo obmien, verím, že vyskúšame aj nejaké iné. Nesmiem zabudnúť podotknúť, že moja pomocníčka je nie len šikovná, ale prináša do kuchyne smiech a radosť.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Umyté čerešne sme si kvôli najmenšiemu členovi domácnosti odkôstkovali.
-
2
Potom sme ich poukladali na dno dobre pomaslovanej menšej formy, a zaliali cestom vymiešaným zo všetkých surovín naraz.
-
3
A šup, šup do trúby na 25 min na 180°C.
-
4
A na prípravu jednoduchá dobrota, trošku nezvyčajná, ale voňavá a sladká, bola na svete :)
varecha.pravda.sk/recepty/najjednoduchsi-ceresnovy-kolac/...
@2010 ...tvoj recept na spomínaný koláčik mám tiež uložený, zaujal ma hlavne preto, že je iný než naše klasické bublaniny a tiež preto, že rada skúšam niečo nové nepoznané neokukané :) ...nedaj sa odradiť takými komentármi od osôb, kt. vedia len kritizovať a odpíšu recept na plnej čiare, ešte k tomu ani žiadny recept nepridajú ...to už je fakt sila!
@2010 : vôbec sa pre takéto slová od zle naladených ľudí netráp.. viem si predstaviť, že niekomu táto chuť nesadne, je to naozaj iný tip koláča, ale prečo kvôli tomu písať takéto komentáre? Tvoja verzia vyzerá takisto lákavo, mňam :)
@silvia68 : tak ako, Silvi? vydaril sa? a chutil, hoci to nie je naša slovenská bublaninka?