Gazdovský hubový guláš

redakcia - fotkaredakcia, 26. júla 2009

Suroviny

400 g
2 ks
2 PL
4 ks
50 g
2 strúčiky
2 PL
200 ml
1 l




Postup

  1. 1

    Očistené šampiňóny (huby) pokrájame na väčšie kúsky. Na masti opražíme dozlatista cibuľku a pridáme k nej huby.

  2. 2

    Osolíme, pridáme rascu, prelisovaný cesnak a mletú papriku. Mierne podlejeme vodou a dusíme aspoň desať minút.

  3. 3

    Potom pridáme ošúpané a na kocky pokrájané zemiaky, prilejeme vodu a dusíme, kým zemiaky nie sú mäkké. Múku rozmiešame so smotanou, guláš zahustíme a necháme prejsť varom.

  4. 4

    Dochutíme nadrobno pokrájanou praženou slaninkou, sekanou vňaťou, soľou a korením.

  5. 5

    Hotový guláš podávame s chlebom alebo pečivom.

Diskusia k receptu

Vymazať
mariamka
tento gulas je naozaj dobry a len zo sampinonov, ale zas dala som vyvar a hubovy prasok, zelenu papriku a pretlak, zahustila troskou skrobu v sladkej smotane, na zaver dochutit cesnakom, vyhoda, ze sa da varit cely rok

1x havino
Vymazať
havino
@mariamka , pekné foto, mohli by priložiť, ako úvodné, lebo škoda dobrého receptu bez fotky, varievam ho pravidelne zo šampiňonov, ja síce bez smotany, takže na budúce pridávam, ja na spôsob gulášu