Gazdovský hubový guláš

redakcia - fotkaredakcia, 26. júla 2009

Suroviny

400 g
2 ks
2 PL
4 ks
50 g
2 strúčiky
2 PL
200 ml
1 l




Postup

  1. 1

    Očistené šampiňóny (huby) pokrájame na väčšie kúsky. Na masti opražíme dozlatista cibuľku a pridáme k nej huby.

  2. 2

    Osolíme, pridáme rascu, prelisovaný cesnak a mletú papriku. Mierne podlejeme vodou a dusíme aspoň desať minút.

  3. 3

    Potom pridáme ošúpané a na kocky pokrájané zemiaky, prilejeme vodu a dusíme, kým zemiaky nie sú mäkké. Múku rozmiešame so smotanou, guláš zahustíme a necháme prejsť varom.

  4. 4

    Dochutíme nadrobno pokrájanou praženou slaninkou, sekanou vňaťou, soľou a korením.

  5. 5

    Hotový guláš podávame s chlebom alebo pečivom.

Diskusia k receptu

Vymazať
mariamka
tento gulas je naozaj dobry a len zo sampinonov, ale zas dala som vyvar a hubovy prasok, zelenu papriku a pretlak, zahustila troskou skrobu v sladkej smotane, na zaver dochutit cesnakom, vyhoda, ze sa da varit cely rok

1x havino
Vymazať
havino
@mariamka , pekné foto, mohli by priložiť, ako úvodné, lebo škoda dobrého receptu bez fotky, varievam ho pravidelne zo šampiňonov, ja síce bez smotany, takže na budúce pridávam, ja na spôsob gulášu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia