Postup
-
1
Očistené šampiňóny (huby) pokrájame na väčšie kúsky. Na masti opražíme dozlatista cibuľku a pridáme k nej huby.
- 2
Osolíme, pridáme rascu, prelisovaný cesnak a mletú papriku. Mierne podlejeme vodou a dusíme aspoň desať minút.
- 3
Potom pridáme ošúpané a na kocky pokrájané zemiaky, prilejeme vodu a dusíme, kým zemiaky nie sú mäkké. Múku rozmiešame so smotanou, guláš zahustíme a necháme prejsť varom.
- 4
Dochutíme nadrobno pokrájanou praženou slaninkou, sekanou vňaťou, soľou a korením.
- 5
Hotový guláš podávame s chlebom alebo pečivom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu