Jablkový krémovník

olinecka - fotkaolinecka, 8. novembra 2014
Jablkový krémovník
Foto: olinecka

Máme radi jablká a tak som potešila mojich blizkych, tešili sa vnúčata.

60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5
200 g
200 g
0,5 dcl
1 kg
1 bal.
podľa chuti
podľa chuti
Plnka:
1 l
8 PL
2 bal.
3 PL
2
2 bal.
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablká nastrúhame pridame vanilkový cukor, škoricu a cukor podľa seba premiešame.Alobalom vystelieme plech 31x41 cm na,ktorý dáme jablká .Bielka vyšľahame spolu s cukrom do penista pridáme olej,žltky a nakoniec zľahka vmiešame múku.Cesto rovnomerne vylejeme na jablká ,pečieme vo vyhriatej rúre 180 stupňov na 30 minút.

    Jablkový krémovník - obrázok 1
  2. 2

    Upečený a vychladnutý vyklopime z plechu hore dnom, použijeme nato ešte jeden plech.Uvaríme si krém podľa návodu ,ale pridáme aj žltky ku zlatým klasom a gustinu.Ešte horúci krém nalejeme na jablká a necháme vychladnúť uplne do studena.

  3. 3

    Finišom je šľahačka ,ktorú si vymiešame do tuha a rozotrieme na hotový krémovnik môžme pofrkať rozpustenou čokoladou.Takto je vyzerá reze. Je výborný!!!!!!!

    Jablkový krémovník - obrázok 3

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Ja som si ho ak dovolis ulozila pre celiatikov.Ja si takto robim pre celiatikov,len muku zamenim za cel.+mandlova,tu plnku mozem na to dat a bude vyborny.Toto otacanie jablk.kolaca mam recept veeelmi stary a mozem len potvrdit,ze aj veeelmi chutny, tvoj aj obohateny o vybornu plnku.5*****

Pridaj komentár k receptu: