
Celozrnné medové kolieska so sezamom
Racionálne, voňavé a chutné. Zaujali ma väčším množstvom semienok s obsahom cenných látok.

Židovský závin bezlepkový
Pozerala som v TV Dámsky klub a tam prezentovali židovský závin, ktorý sa mi páčil...

Bryndzové halušky s cibuľkou
Je to chutné a obľúbené jedlo mojej rodiny. Viem, že sa podávajú so slaninkou, ...

Želé cukríky z kôry červeného melóna
Recepty na použitie kôry z červeného melóna tu už mám vo forme džemu a i na kyslo...

Fazuľové pyré
Veľkú fazuľu povaríme 10 minút, opláchneme, ochladíme a olúpeme od vrchnej šupky. Ostanú nám...

Praženica so šampiňónmi
zvýšili sa mi zo vcerajsieho obeda asi 3 čerstvé šampiňony, tak som ich dnes rano využila...

Rolovaná fašírka
Tento recept som odkukala od kuchára na Prime, chutí to za tepla aj studena.

Cestoviny s paprikou a tekvicou
Papriku si umyjeme, semienka vyberieme a nakrájame na polovice. Cibuľu očistíme a nakrájame na štvrtiny....

Čínske rezance s kačkou
Pečené kačacie prsia si nakrájame na kocky a dáme na rozpálenú panvicu trošku osmažiť do chrumkava (ja...

Leopard - sladký raňajkový chlebík
Tento chlebík bol pre mňa výzva. Človek by si myslel, koľko je s tým práce,...

Univerzálne slané pečivo
Slané pečivo, ktoré nikdy nesklame je rýchlo upečené a aj rýchlo zjedené samozrejme prvé vždy klbáskové...

Býčie žľazy na hubách
Odblanené žľazy rozrežeme na polovičky a na niekoľko hodín namočíme do vody. Pred úpravou ich opláchneme...

Veľkonočný baránok podľa mamy Paulíny
Sezónny, krajový recept č. 1, na pamäť mojej mamy - tento pokrm je typický...

Výborná a lacná sekaná z chleba
Aj takto chutne môžete zúžitkovať zbytky staršieho chleba či pečiva...

Cestoviny s krevetami a smotanovou omáčkou
Cestoviny pripravené systémom "čo dom dal" mám najradšej. Niekedy namiesto smotany dám 1dcl vývaru a 1dcl...

Sadlovníky so slivkovým lekvárom
Keď som prvýkrát ochutnal sadlovníky, šokovala ma tá úžasná kombinácia chutí. Najprv sladká, potom kyselkavá a nakoniec oškvarkovo-bravčová....

Syrové, škvarkové slimáky z kysnutého zemiakového cesta
Chrumkavé a zároveň jemné...

Lasagne po slovensky
Pretože bryndzové halušky patria k mojim obľúbeným jedlám a lasagne tiež, napadlo ma, že spravím...

Tvarohovo-cibuľové poača (Poğaça)
Tvaroh a cibuľa je pre mňa jedna z najchutnejších kombinácií, ktoré sa používajú ako plnka do böreku, poača, alebo aj do çökelikli :-)...

Zbojnícke vrkoče
Z bravčovej panenky som dnes urobila na obed zbojnícke vrkoče s novými zemiakmi z mojej záhrady... vrkoče...

Višňové džemovanie
Višňový džem nepatril k mojim favoritom, ale tento rok marhule aj mirabelky skosil jarný mráz, tak som po rokoch opäť skúsila aj višňový džem....

Tiramisu bez alkoholu
Pravé tiramisu je veľká pochúťka, aj keď som do môjho nedala pre mnohých základnú surovinu, ...

Rizoto s plodmi mora
Šalotku opražíme na oleji. Pridáme tymian a ryžu arborio. Ryžu potom pražíme ešte asi 7 minút....

Slivkové gombóce podľa mojej mamy
Najlepšie slivkové gombóce sú väčšinou tie od mamy ❤ U mňa to platí tiež, lebo lepšie som zatiaľ ešte nikde inde nejedla....

Massaman kuracie karí
Jednoduché thajské jedlo, ktoré obsahuje dve hlavné prísady, bez ktorých sa uvariť naozaj nedá a...

Čokoládové souffle
Robila som 3 souffle z polovicnej davky rozpisu surovin, ktory uvadza Curtis Stone na jeho stranke...

Opečené halloumi s paradajkami a cestovinou
Na internete som hladala recepty s halloumi syrom. Nasla som tam tento recept ktory sa mi...