Foto: jody
U nás obľúbené, jednoduché, rýchle, chutné...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeleninu očistíme, cibuľu pokrájame na drobno, cesnak na pásiky, zemiaky na kolieska. Špekačku na malé kocky. Na oleji speníme cibuľku a opečieme spolu s rascou.
-
2
Prídáme špekačku a opekáme ďalej.
-
3
Po chvíli pridáme petržlenovú vňať, potom obe papriky a poopekáme. Zalejeme horúcou vodou.
-
4
Do pripraveného základu nasypeme zemiaky, pridáme cesnak a posolíme (niekto dáva aj bujónovú kocku). Varíme cca 20 min.
-
5
Keď sú zemiaky mäkké, zahustíme zátrepkou z vody a múky. Povaríme 5 min. Nakoniec pridáme v ruke rozmelnený majorán a plátok masla.
-
6
Na tanieri ozdobíme kyslou smotanou alebo jogurtom (teraz v lete sa to priam žiada) a podávame s čerstvým chlebom. Dobrú chuť. :-)
Diskusia k receptu