Kelový prívarok s klobásou

zuzaniatko - fotkazuzaniatko, 13. júla 2010

Suroviny

1 ks
5 ks
1 ks
1 ks
1 l




Postup

  1. 1

    Kel nakrájame. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme trošku mletej sladkej papriky a nakrájanú klobásu alebo párky. Trošku orestujeme, podlejeme trochou zeleninového vývaru, pridáme nakrájaný kel, dolejeme vývar podľa potreby a dusíme. Keď je kel skoro mäkký pridáme mrazenú zeleninu, podľa potreby dolejeme vývar na potrebné množstvo a dusíme do mäkka. Prívarok zahustíme múkou rozmiešanou vo vode a podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame s varenou tarhoňou alebo s uvarenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

celka
Moje teta ze Slovenska nás naučila, že kel se může zahustit bramborama.
Nakrájené na menší kostky brambory se dusí společně s kelem a chuť kelu
je potom jemnější.
evanaaa
Jeden kel tu nedávno bol, tento je trochu netradičný. No neviem, na varenie párku treba tri minúty, na klobásu aj desať, kel sa zatiaľ neuvarí. A aj so zeleninou je to dosť neobvyklé, ale treba to vyskúšať, aj s tou prílohou. Celka, aj ja zahusťujem často kel aj kapustu zemiakom.
evanaaa
Jeden kel tu nedávno bol, tento je trochu netradičný. No neviem, na varenie párku treba tri minúty, na klobásu aj desať, kel sa zatiaľ neuvarí. A aj so zeleninou je to dosť neobvyklé, ale treba to vyskúšať, aj s tou prílohou. Celka, aj ja zahusťujem často kel aj kapustu zemiakom.
alzbetka2
ozaj netradičný, kelový so zeleninou som ešte nerobila. U nás sa dáva len kel, zemiaky, nejaká tá klobása alebo párok+koreniny
evanaaa
No ja si neviem ani predstaviť kel s tarhoňou, tie zemiaky zasa dávam priamo do kelu a údeniny nakoniec. Najviac mi to chutí s chlebom. Ale ani tento recept nemusí byť zlý, veď chute sú rôzne.