Foto: ancicka
Určite budete mať radosť,ked sa vám vydaria .
príprava
na 150 °C
Suroviny
500 g |
|
1/2 kocky |
|
1/4 l, vlažné |
|
2 PL |
|
1 čl |
|
1 ks |
|
100 g |
|
|
|
Plnka: | |
100 g |
|
2 PL |
|
1/2 dl |
|
za hrsť |
|
na pomastenie |
|
na vymastenie plechu |
|
na ozdobu na očka troška bielka vymiešaného s pr.cukrom a čokoládu |
|
Postup
-
1
Zapravím si cesto tak,že do mlieka pridám cukor a rozmrvím droždie,pridám roztopené maslo a pridám ostatok.
-
2
Dobré vytrepem cesto,tak aby na varechu sa nelepilo.Nechám vykysnúť.(Ja ked chcem aby skôr vykýslo,tak ho dam s kyskou do mikrovlnky na pol min.a nechám prykryté kysnúť.)
-
3
Medzi tým si pripravím plnku.Zmiešam cukor s orechami a pridám hrozienka namočené v rume.Zltok je na pomastenie.
-
4
Vykysnúte cesto rozvaľkam na pol cm.Väkším kolieskom vykrajem dupľu kolieska a menším po jednom a do menšieho ešte po dva malé,vid.obrazok.Okolo veľkého kolieska potriem žltkom a do stredku uložím plnku.Na to položím druhé veľke koliesko a kraje zľahka zatlačim.
-
5
Kolieska potriem žltkom a zo zbytkou urobím ušká.Malé koliesko naznačuje ňufačik.Ponatieram žltkom.Pečiem na pomastenom plechu.
-
6
Upečeným prasiatkam dorobime očka.
-
7
Z obrezkou som urobila okruhlý koláč s orechami a posýpkou.
-
8
Dobrú chuť!
Diskusia k receptu