Bezlepkové piškóty lepšie než z obchodu
Foto: novalim
Zoznam dobrôt, do ktorých idú piškóty je veľmi dlhý a nekončí ani pri obľúbenej smotanovej torte. Čo však v prípade, že do vašich úsmevov Zobraziť celý popisZoznam dobrôt, do ktorých idú piškóty je veľmi dlhý a nekončí ani pri obľúbenej smotanovej torte. Čo však v prípade, že do vašich úsmevov skočila celiakia a vy máte chuť na piškóty, lenže do obchodu s bezlepkovými produktami ďaleko? Skúste náš recept, tieto domáce bezlepkové piškóty si zamilujete a rovno vám odporúčame, napečte si dvojitú dávku. Čo hneď nezjete, odložte si na neskôr a použite ich do pečenia, či nepečených dezertov.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vajcia rozbijeme a oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme v jednej mise spolu s kryštálovým cukrom dotuha.
- 2
V druhej mise šľaháme žĺtky s práškovým cukrom do nadýchanej bledej peny.
- 3
Obe zmesi jemne ale dôkladne premiešame gumenou varechou a napokon do zmesi preosejeme bezlepkovú zmes Promix PK Špeciál. Opäť jemne ale dôkladne premiešame.
- 4
Zmes opatrne naplníme do zdobiaceho vrecka (ak nemáme, použijeme väčší igelitový sáčok na špici ktorého odstrihneme asi 1 cm otvor). Na plech vystlaný papierom na pečenie nanášame zdobiacim vreckom buď bodky (ak chceme guľaté piškótky) alebo podlhovasté tvary na dlhé piškóty. Snažíme sa zdobiace vrecko príliš nestláčať, zmes z neho potečie pomaly sama.
- 5
Pečieme na 180 stupňoch asi 10 - 12 minút do zlatova (ak chceme mäkkučké piškóty) alebo pár minút dlhšie, ak chceme piškóty chrumkavé.
Tiež piškóty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu