Bezlepkové piškóty
Bezlepkové piškóty

Bezlepkové piškóty lepšie než z obchodu

novalim - fotkanovalim, 5. marca 2018. Komerčný recept.
Bezlepkové piškóty lepšie než z obchodu
Foto: novalim

Zoznam dobrôt, do ktorých idú piškóty je veľmi dlhý a nekončí ani pri obľúbenej smotanovej torte. Čo však v prípade, že do vašich úsmevov Zobraziť celý popisZoznam dobrôt, do ktorých idú piškóty je veľmi dlhý a nekončí ani pri obľúbenej smotanovej torte. Čo však v prípade, že do vašich úsmevov skočila celiakia a vy máte chuť na piškóty, lenže do obchodu s bezlepkovými produktami ďaleko? Skúste náš recept, tieto domáce bezlepkové piškóty si zamilujete a rovno vám odporúčame, napečte si dvojitú dávku. Čo hneď nezjete, odložte si na neskôr a použite ich do pečenia, či nepečených dezertov.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

120 g
60 g
30 g
5 ks




Postup

  1. 1

    Vajcia rozbijeme a oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme v jednej mise spolu s kryštálovým cukrom dotuha.

  2. 2

    V druhej mise šľaháme žĺtky s práškovým cukrom do nadýchanej bledej peny.

  3. 3

    Obe zmesi jemne ale dôkladne premiešame gumenou varechou a napokon do zmesi preosejeme bezlepkovú zmes Promix PK Špeciál. Opäť jemne ale dôkladne premiešame.

  4. 4

    Zmes opatrne naplníme do zdobiaceho vrecka (ak nemáme, použijeme väčší igelitový sáčok na špici ktorého odstrihneme asi 1 cm otvor). Na plech vystlaný papierom na pečenie nanášame zdobiacim vreckom buď bodky (ak chceme guľaté piškótky) alebo podlhovasté tvary na dlhé piškóty. Snažíme sa zdobiace vrecko príliš nestláčať, zmes z neho potečie pomaly sama.

  5. 5

    Pečieme na 180 stupňoch asi 10 - 12 minút do zlatova (ak chceme mäkkučké piškóty) alebo pár minút dlhšie, ak chceme piškóty chrumkavé.

Diskusia k receptu

evanaaa
Zaujímalo by ma, či by sa tie piškóty dali spraviť aj s obyčajnou múkou (aj špaldová, ap.) pri tom istom množstve a postupe, ja by som totiž potrebovala diabetické, musela by som aj cukor nahradiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia