Bravčová alebo hovädzia pečeň na cibuli na môj spôsob

spisovatel5 - bez fotkyspisovatel5, 6. apríla 2016

Bravčovú alebo hovädziu pečeň mám veľmi rád.

15-30 minút
príprava
10-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 - 250 g (alebo hovädzia)
1  čl

Online leták

Postup

  1. 1

    Bravčovú alebo hovädziu pečeň umyjeme a porežeme na trojuholníčky, alebo kto ako chce.

  2. 2

    V hrnci opražíme na oleji na tenké mesiačiky porezanú cibuľu a keď je opečená do polomäkka, položíme na ňu vopred porezanú a umytú pečeň a na prudkom ohni opečieme. Podlejeme trochou vody, aby nám pečeň neprihorela. V hrnci sa nám vytvorí šťava, ktorú zahustíme hladkou múkou. K pečienke podávame ryžu, ktorú sme si uvarili.

Diskusia k receptu

kimlo
Robievam podobne, akurát pridám troška majoránky, a dávam si to s chlebom...
monty469
Pečeň je fajn na rôzne spôsoby a ja tiež radšej s chlebom.
jozka2
Tiez ju mam rada s chlebom.Pecen hovadziu macam v octe asi 20 min.potom umyjem a spracujem,ostava velmi makka.
spisovatel5
@Mirop (6.4.2016 20:38)

Asi by sa ti surová ryža nerozhrýzala dobre, ale ak chceš, tak si k pečienky daj surovú ryžu!
veronikkka
pekný recept za 5*
robievam, dávam aj majoránku, šťavička super, ako píšeš :-)
len nezahusťujem šťavu múkou, dávam viac cibule, tá to spraví. no a tiež s chlebíkom, každý ako chce, nie? aj ryža mi tam sedí.