Bravčová alebo hovädzia pečeň na cibuli na môj spôsob
Bravčovú alebo hovädziu pečeň mám veľmi rád.
15-30 minút
príprava
príprava
10-20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčovú alebo hovädziu pečeň umyjeme a porežeme na trojuholníčky, alebo kto ako chce.
- 2
V hrnci opražíme na oleji na tenké mesiačiky porezanú cibuľu a keď je opečená do polomäkka, položíme na ňu vopred porezanú a umytú pečeň a na prudkom ohni opečieme. Podlejeme trochou vody, aby nám pečeň neprihorela. V hrnci sa nám vytvorí šťava, ktorú zahustíme hladkou múkou. K pečienke podávame ryžu, ktorú sme si uvarili.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Asi by sa ti surová ryža nerozhrýzala dobre, ale ak chceš, tak si k pečienky daj surovú ryžu!
robievam, dávam aj majoránku, šťavička super, ako píšeš :-)
len nezahusťujem šťavu múkou, dávam viac cibule, tá to spraví. no a tiež s chlebíkom, každý ako chce, nie? aj ryža mi tam sedí.