Kuracie mäso v paradajkovo-smotanovej omáčke
Foto: heleninka88
Rýchle a jednoduché jedlo nielen na nedeľný obed, ale aj vhodné cez týždeň :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do rozpáleného oleja pridáme na jemno nakrájanú cibuľu,ktorú smažíme do zlatista. K nej pridávame na kocky nakrájané kuracie prsia, ktorých sme zbavili od mastnejších častí. Ak nám prsia zbelejú tak ich osolíme a okoreníme ČMK a zalejeme ich vlažnou vodou.
- 2
Ak sa nám prsia dusia medzi tým si pripravíme zmes, ktorá je zložená z kyslej smotany, paradajkového pretlaku a kečupu. Zmes pridávame k mäsu až kým nebude mäkké.
- 3
Po pridaní zmesi dochucujeme stroganov vegetou, maggi a ak treba pridáme ešte soľ a ČMK. Prelisovaný cesnak pridávame až na koniec. Varíme spolu ešte tak asi 5-7 min. (ak chcete mať soté hustejšie tak kľudne pridajte hladkú múku zmiešanú s vodou a pomaly nalievajte k mäsu.)
- 4
Ja ako prílohu používam pol ryža a pol hranolky, ale kľudne sa k tomu hodia aj americké alebo varené zemiaky. Dobrú Chuť ;-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu