Kuracie mäso v paradajkovo-smotanovej omáčke

heleninka88 - fotkaHeleninka88, 10. augusta 2015 21:00
Ďalšie recepty »

Rýchle a jednoduché jedlo nielen na nedeľný obed, ale aj vhodné cez týždeň :)

6-8
porcií
10 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

500 g
250 g
200 g
1 ks
3 strúčiky
podľa chuti
podľa chuti
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Do rozpáleného oleja pridáme na jemno nakrájanú cibuľu,ktorú smažíme do zlatista. K nej pridávame na kocky nakrájané kuracie prsia, ktorých sme zbavili od mastnejších častí. Ak nám prsia zbelejú tak ich osolíme a okoreníme ČMK a zalejeme ich vlažnou vodou.

  2. 2

    Ak sa nám prsia dusia medzi tým si pripravíme zmes, ktorá je zložená z kyslej smotany, paradajkového pretlaku a kečupu. Zmes pridávame k mäsu až kým nebude mäkké.

  3. 3

    Po pridaní zmesi dochucujeme stroganov vegetou, maggi a ak treba pridáme ešte soľ a ČMK. Prelisovaný cesnak pridávame až na koniec. Varíme spolu ešte tak asi 5-7 min. (ak chcete mať soté hustejšie tak kľudne pridajte hladkú múku zmiešanú s vodou a pomaly nalievajte k mäsu.)

  4. 4

    Ja ako prílohu používam pol ryža a pol hranolky, ale kľudne sa k tomu hodia aj americké alebo varené zemiaky. Dobrú Chuť ;-)

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist