Sýta gulášová polievka
Uvarená na spôsob kotlíkového gulášu z odrezkov bravčového mäsa so zemiakmi a haluškami.
Suroviny
| 150 -200 g odrezky |  | 
| 1 ks |  | 
|  | |
|  | |
|  | |
|  | |
|  | |
|  | |
| 1 hrsť |  | 
| 4-5 ks |  | 
| podľa chuti (petržlen, mrkva, kaleráb, zeler) |  | 
|  | |
|  | |
| Na halušky: | |
| 1 ks |  | 
|  | |
| štipka |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Umyté odrezky bravčového mäsa nakrájame na drobnejšie kocky. 
- 2
Jemne nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji, pridáme kocky mäsa a trochu osmažíme, trochu rasce, mletej papriky a ešte trochu osmažíme. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a zakryté varíme. Občas premiešame. Keď je mäso napoly uvarené, prilejeme očistené pokrájané zemiaky, koreňovú zeleninu i s vodou a tiež aj sušené hríby s vodou, v ktorej boli namočené asi polhodinu. Pred dovarením zahustíme polievku podľa potreby zátrepkou - z vody a hladkej múky. 
- 3
Chvíľu povaríme a nakoniec pridáme cez haluškár do polievky halušky vymiešané z vajec a múky. Polievku miešame, dovaríme halušky a dochutíme si polievku, pridáme štipku majoránky. 
- 4
S čerstvým chlebom alebo pečivom zasýti ako hlavné jedlo. Tiež gulášová polievka:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2







 
                                                        
                                                     
 


Bolo toľko, čo dal mrazák 😂
Nabudúce dáme viac...
Na spracovanie odrezkov/tzv. odpadu urcite dobra inspiracia.
Ja tiež dávam pol na pol mäsa. Hovädzie dá šťavu a bravčové to trochu omastí.