Sýta gulášová polievka
Foto: helena10
Uvarená na spôsob kotlíkového gulášu z odrezkov bravčového mäsa so zemiakmi a haluškami.
Suroviny
150 -200 g odrezky |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 hrsť |
|
4-5 ks |
|
podľa chuti (petržlen, mrkva, kaleráb, zeler) |
|
|
|
|
|
Na halušky: | |
1 ks |
|
|
|
štipka |
|
Postup
-
1
Umyté odrezky bravčového mäsa nakrájame na drobnejšie kocky.
- 2
Jemne nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji, pridáme kocky mäsa a trochu osmažíme, trochu rasce, mletej papriky a ešte trochu osmažíme. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a zakryté varíme. Občas premiešame. Keď je mäso napoly uvarené, prilejeme očistené pokrájané zemiaky, koreňovú zeleninu i s vodou a tiež aj sušené hríby s vodou, v ktorej boli namočené asi polhodinu. Pred dovarením zahustíme polievku podľa potreby zátrepkou - z vody a hladkej múky.
- 3
Chvíľu povaríme a nakoniec pridáme cez haluškár do polievky halušky vymiešané z vajec a múky. Polievku miešame, dovaríme halušky a dochutíme si polievku, pridáme štipku majoránky.
- 4
S čerstvým chlebom alebo pečivom zasýti ako hlavné jedlo.
Tiež gulášová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Bolo toľko, čo dal mrazák 😂
Nabudúce dáme viac...
Na spracovanie odrezkov/tzv. odpadu urcite dobra inspiracia.
Ja tiež dávam pol na pol mäsa. Hovädzie dá šťavu a bravčové to trochu omastí.