Gulášová polievka
Gulášová polievka

Sýta gulášová polievka

helena10 - bez fotkyhelena10, 25. januára 2022
Sýta gulášová polievka
Foto: helena10

Uvarená na spôsob kotlíkového gulášu z odrezkov bravčového mäsa so zemiakmi a haluškami.

Suroviny

150 -200 g odrezky
1 ks
1 hrsť
4-5 ks
podľa chuti (petržlen, mrkva, kaleráb, zeler)
Na halušky:
1 ks
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté odrezky bravčového mäsa nakrájame na drobnejšie kocky.

  2. 2

    Jemne nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji, pridáme kocky mäsa a trochu osmažíme, trochu rasce, mletej papriky a ešte trochu osmažíme. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a zakryté varíme. Občas premiešame. Keď je mäso napoly uvarené, prilejeme očistené pokrájané zemiaky, koreňovú zeleninu i s vodou a tiež aj sušené hríby s vodou, v ktorej boli namočené asi polhodinu. Pred dovarením zahustíme polievku podľa potreby zátrepkou - z vody a hladkej múky.

  3. 3

    Chvíľu povaríme a nakoniec pridáme cez haluškár do polievky halušky vymiešané z vajec a múky. Polievku miešame, dovaríme halušky a dochutíme si polievku, pridáme štipku majoránky.

  4. 4

    S čerstvým chlebom alebo pečivom zasýti ako hlavné jedlo.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Obed, Polievky, Večera, Lacné jedlá, Varené

Diskusia k receptu

helena10
@kuko95 , mäsa stačilo, lebo v polievke boli zemiaky aj halušky. Jedli sme s čerstvým chlebom.
Bolo toľko, čo dal mrazák 😂
Nabudúce dáme viac...

zolik
Urcite chutna polievka. Zahreje a zasyti. Len som nevedela, ze gulasova sa vari aj z bravcoveho mäsa.
Na spracovanie odrezkov/tzv. odpadu urcite dobra inspiracia.
2x haji a kvakac
haji
Mně by moc chutnalo! Dobrý ekonomický recept mluví sám za kuchařku. Aj já bych si dala túto polievku s chlebíkem. Je to moc dobré spojení - polévka - chlebík.
1x kvakac
helena10
@zolik , guľášovka je dobrá aj z hov., aj z bravč.mäsa - podľa toho, čo je doma. Pekný deň želám.

1x haji
foorick
Výborná rýchla polievka. Tiež robím z bravčového mäsa, kvôli rýchlej príprave, narozdiel od "klasického gulášu" chválim koreňovú zeleninu pre inakosť. Pre mňa super.
2x kvakac a haji
kvakac
@zolik (25.1.2022 21:17)

Ja tiež dávam pol na pol mäsa. Hovädzie dá šťavu a bravčové to trochu omastí.
1x haji
kvakac
Dnes som ju robil no bez hríbov. Použil som jelení močing dve tretiny a jednu tretinu bravčové plece. Je ohromný.


2x haji a kimlo

Zaujímavé video z archívu TV Varecha