Ružičkový kel zapekaný s mrkvou

frezia68 - fotkaFrezia68, 19. septembra 2011 13:58
Ďalšie recepty »
Ružičkový kel zapekaný s mrkvouFoto: frezia68

A je tu zasa jeseň a s ňou obľúbené....kel,kapusta,zemiaky,cvikla a gazdinky vymýšľajú chutné jedlá.Na trhu mali pekný ružičkový kel a bola večera.Len hlavnú fotku nemám,lebo stmieva sa skoro a svetlo s tieňom kazilo fotku.A na druhý deň nezostalo :-)

3
porcie
20 min
príprava
30 min
na 190 °C

Suroviny

300 g
150 g
100 g na dusenie
100 g  jemná domáca
2 ks  čerstvé
200 g
50 g strúhaný
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Kúpime čerstvý ružičkový kel na trhu,očistíme.Ak je veľký rozpolíme,ak je menší,stačí nakrojiť do kríža.Uvaríme v slanej vode a scedíme.Mladú mrkvu som naparila a pridala k ku kelu.

    Ružičkový kel zapekaný s mrkvou - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým som na masle upražila strúhanku a zmiešala so zeleninou.

  3. 3

    V smotane som rozhabarkovala vajíčka,posolila.Zapekaciu misku som vytrela maslom,vysypala strúhankou a pridala ružičkový kel s mrkvou.Zaliala smotanou s vajíčkami,posypala strúhaným syrom.Zapekala som asi 30 min. na 190°C ,pokiaľ vrch nebol zlatohnedý.

  4. 4

    Na obed je výborný so zemiakovou kašou,ale na večeru nám stačila ako príloha varená cvikla nakrájaná na kolieska v marináde.Ak niekto vyskúša,nech mu chutí :-)

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist