Ružičkový kel zapekaný s mrkvou

frezia68 - fotkafrezia68, 19. septembra 2011
Ružičkový kel zapekaný s mrkvou
Foto: frezia68

A je tu zasa jeseň a s ňou obľúbené....kel,kapusta,zemiaky,cvikla a gazdinky vymýšľajú chutné jedlá.Na trhu mali pekný ružičkový kel a bola večera.Len hlavnú fotku nemám,lebo stmieva sa skoro a svetlo s tieňom kazilo fotku.A na druhý deň nezostalo :-)

3
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

300 g
150 g
100 g na dusenie
100 g  jemná domáca
2 ks  čerstvé
200 g
50 g strúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kúpime čerstvý ružičkový kel na trhu,očistíme.Ak je veľký rozpolíme,ak je menší,stačí nakrojiť do kríža.Uvaríme v slanej vode a scedíme.Mladú mrkvu som naparila a pridala k ku kelu.

    Ružičkový kel zapekaný s mrkvou - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým som na masle upražila strúhanku a zmiešala so zeleninou.

  3. 3

    V smotane som rozhabarkovala vajíčka,posolila.Zapekaciu misku som vytrela maslom,vysypala strúhankou a pridala ružičkový kel s mrkvou.Zaliala smotanou s vajíčkami,posypala strúhaným syrom.Zapekala som asi 30 min. na 190°C ,pokiaľ vrch nebol zlatohnedý.

  4. 4

    Na obed je výborný so zemiakovou kašou,ale na večeru nám stačila ako príloha varená cvikla nakrájaná na kolieska v marináde.Ak niekto vyskúša,nech mu chutí :-)

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
@frezia , pekny receptik. Ruzickovy kel robievam casto, hlavne v zimnom obdobi, takze uz sa nam to blizi...Ale nikdy tak do kriza nenakrajujem, este som to tak nevidela. To preco robievas, ak sa smiem spytat? Snad, kvoli rychlejsiemu uvareniu? Recept si odkladam :-).
@janger :tak som zvykla zo spodnej strany...skôr zmäkne.Aj cibuľu,ak dávam celú napr. do polievky,tiež nakrájam do kríža,aj väčší ružičkový kel do polievky.Nemerala som čas zmäknutia a teda Ti to nezdôvodním rozumne :-))) zvyk.
Až dnes som pozerala túto Varechu.Kelík ružičkový mám veľmi rada.@frezia , pripomenula si mi že už je jeseň,ešte nedávno som mala aj vlastný,ale...Do kríža sa nakrojí hlúbik aby sa urobil s lístočkami lebo tie sú jemnejšie.Pekný receptík!

Pridaj komentár k receptu: