Foto: kajusiqq
Prvý krát :)...teda moje prvé:)))......sú úžasné!:)...vrelo odporúčam:)Robila som polovičnú davku ale udám vám tu normál na celú:))......
príprava
na 200-220 °C
Suroviny
1 kg |
|
4 ks |
|
200 g (maslo) |
|
300 g |
|
8 lyžíc |
|
2 lyžičky |
|
Plnka: | |
0,5 l |
|
8 lyžičiek (kopkovitých) |
|
1 ks |
|
200 g |
|
250 |
|
|
Postup
-
1
Maslo, praskovy cukor a med si v hrnci roztopime
-
2
Na dosku dame muku so sodou, pridame do nej roztopenu masu (vlaznu) a vajicka a vypracujeme cesto.
-
3
Rozdelime ho na 4 casti
-
4
kazdý kus vyvalkame a na plytkom vymastenom plechu upecieme. Alebo jednoduchsie je upiect na opacnej strane plechu....vymažeme tukom a možme vysypať mukou. Popod upeceny plat vtedy jemne prejdeme dlhym nozom a krasne sa zosmykne na podlozku. Pečieme priblížne 10-15 minut na 200-220 stupnov:)
-
5
Na krem si uvarime hustu kasu z mlieka a hladkej muky pridáme vanilkový cukor:).
-
6
Osobitne si vyslahame maslo a cukor
-
7
postupne zaslahame vychladnutu mucnu kasu. Plnku si rozdelime na dve casti
-
8
Vychladnuty plat potrieme plnkou a pritlacime druhym platom.
-
9
Ten potrieme lekvarom a prilozime dalsim platom,
-
10
natrieme plnkou a prilozime posledny plat. Poriadne popritlacame. Posledny plat mozeme potriet jemnuckou vrstvou kremu alebo trochou džemu aby sa čokoláda ktorou ho polejeme nenasiakla do cesta:). Kolac polejeme cokoladovou polevou a nechame v chlade odstat.
- 11
Najlepsi je po par dnoch a je vyborny na mrazenie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 11
Tvoja mamina MUSI BYT NA TEBA PYSNA.
Vdaka za recept, urcite vyskusam.