Srnčí guláš
Srnčí guláš

Guláš zo srnčieho mäsa

Doc. RNDr. Miloš Mikuš CSc.
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 16. júla 2021
Guláš zo srnčieho mäsa
Foto: archív Miloša Mikuša
6
porcií
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
4 ks
100 g
2 strúčiky
2 PL
200 ml
1 ČL
1 PL
1 ČL
1 ČL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najemno nakrájanú cibuľu speníme na vyškvarenej slanine, primiešame papriku, koreniny, popučený cesnak a na kocky pokrájané mäso. Dusíme na miernom ohni a podľa potreby podlejeme (najlepšie vývarom z kostí).

  2. 2

    Keď je mäso takmer mäkké, šťavu zaprášime múkou a opražíme. Podlejeme vínom, necháme prevrieť, dosolíme a za občasného miešania pomaly do varíme domäkka.

Diskusia k receptu