Guláš zo srnčieho mäsa
Doc. RNDr. Miloš Mikuš CSc.
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 16. júla 2021
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 16. júla 2021
Foto: archív Miloša Mikuša
6
porcií
porcií
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najemno nakrájanú cibuľu speníme na vyškvarenej slanine, primiešame papriku, koreniny, popučený cesnak a na kocky pokrájané mäso. Dusíme na miernom ohni a podľa potreby podlejeme (najlepšie vývarom z kostí).
- 2
Keď je mäso takmer mäkké, šťavu zaprášime múkou a opražíme. Podlejeme vínom, necháme prevrieť, dosolíme a za občasného miešania pomaly do varíme domäkka.
Tiež srnčí guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu