Výborné nepečené pudingové rezy s jahodami
Foto: frommykitchendotcom
Nepečená osviežujúca pochúťka.
príprava
Suroviny
400 g |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1,1 l |
|
120 ml |
|
100 g mleté pražené |
|
3 PL |
|
300 g (čerstvé alebo mrazené) |
|
3x2,5 PL (do každého pudingu 2,5 PL) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si plech 30x20 cm a na dno poukladáme maslové sušienky.
- 2
Uvaríme podľa návodu čokoládový puding: V 100 ml mlieka rozmiešame pudingový prášok. 400 ml mlieka s 2,5 PL kryštálového cukru dáme zohriať na platňu, pridáme rozmiešaný pudingový prášok a uvaríme puding.
- 3
Do hotového pudingu primiešame mleté lieskovce a zmes rovnomerne nanesieme na sušienky. Rozložíme ďalšiu vrstvu sušienok.
- 4
Rovnako uvaríme smotanový puding, do ktorého primiešame kokos a zmes nanesieme na sušienky. Rozložíme ďalšiu vrstvu sušienok.
- 5
Na záver ide jahodová vrstva. Jahody dáme do hrnca so 120 ml vody a 2,5 PL kryštálového cukru a varíme 6-7 minút. Následne ich tyčovým mixérom rozmixujeme. Mne tam ostalo pár kúskov, nebolo to úplne na kašu.
- 6
V 100 ml mlieka rozpustíme jahodový pudingový prášok, vlejeme k rozmixovaným jahodám a uvaríme ako puding.
- 7
Ten potom nanesieme na sušienky, necháme trochu vychladnúť a koláč dáme prikrytý do chladničky stuhnúť.
- 8
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež jahodový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu